PO MERI ČOVEKA : U Čortanovcima počinje 11. "Novi tvrđava teatar"

J. S.

26. 08. 2024. u 14:00

JEDANAESTO izdanje ambijentalnog pozorišnog festivala na otvorenom „Novi Tvrđava teatar“ započeće večeras u Vili Stanković u Čortanovcima muzičkom predstavom sa elementima naučne fantsastike „Utopija danas“ po tekstu Marka Grubića i Milene Bogavac u Koprodukciji: Centra za kulturu Tivat ,SKC Novi Sad,Bitef teatra ,KC Grad Beograd i Trinidad Novi Sad.

ПО МЕРИ ЧОВЕКА : У Чортановцима почиње 11. Нови тврђава театар

"Utopija danas" Foto NTT

  To je prva od ukupšno šest predstava u takmičarskoj selekciji  po izboru  umetničke  direktorke festivala Vida Ognjenović koje će publika imati priliku da pogldeda do 2.septembra. pod sloganom  „Računa li budućnost na nas ?“Sve predstave počinjaće u 20 sati.

U utorak,27.avgusta  na scenu Vile Stanković kročiće ansambl Pozorišta Prijedor (BiH)sa ostvarenjem „Let iznad kukavičjeg gnezda“ reditelja Gorana Damjanca,dok će 28.avgusta pozorište „Vojdan černodrinski“ iz prilepa izvesti „Audiciju“ autora Aleksandra Galina,a u režiji Vladimira Milčina.

Ansambl narodnog pozorišta Beograd na ovaj festival donosi 29.avgusta predstavu „Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)" Biljane Srbljanović a u režiji Andreja Nosova.Sutradan,slovenačko Gledališče Koper igraće predstavu „Siročad“Denisa Kelija koju je rediteljski uobličila Renata Vidić.

Po motivima omiljenog romana Stevana Sremca,a u dramatizaciji Ernea Verebeša i režiji Andraša Patakija, Srpskog pozorište iz Budimpešte i NP iz Subotice osmislili su mjuzikl „Pop Ćira i pop Spira (zub oca).“Ova predstava na programu je 1.septembra.

Imena laureata festivala biće saopštena 2.septembra a u njihovu čast studenti završne godine glume Fakulteta savremenih umetnosti u klasi profesora Branislava Lečića i docenta Janka Cekića izvešće ostvarenje „Pijani“ Ivana Viripaeva .

- Tema ovogodišnjeg festivala je sadašnji trenutak, a svaka predstava se odnosi na probleme koji nam se dešavaju danas. Ovogodišnji repertoar je najbliži čoveku, predstave raspravljaju o bliskim ljudskim problemima, što dokazuje da pozorište najbolje poznaje čoveka i da mu se najviše približilo. Gde smo možda znamo, a gde idemo da se zapitamo - obrazložila je svoj izbor Vida Ognjenović, ugledna književnica i rediteljka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POVEROVALI SU NAM! Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu