POSLEDNJI APLAUZ ZA RADU ĐURIČIN: Glumica sahranjena danas na Gradskom groblju u Vršcu, u prisustvu rodbine i prijatelja

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

07. 09. 2024. u 19:36

DAMA srpskog glumišta, voljena Rada Đuričin sahranjena je danas na Gradskom groblju u rodnom Vršcu, u krugu najuže porodice, prijatelja i poštovalaca.

ПОСЛЕДЊИ АПЛАУЗ ЗА РАДУ ЂУРИЧИН: Глумица сахрањена данас на Градском гробљу у Вршцу, у присуству родбине и пријатеља

Foto: J.J.Baljak

Opelo je držao mitropolit banatski vladika Nikanor, u sadejstvu sa sedmoricom sveštenika, među kojima su bili i penzionisani popovi, koji su nekada službovali sa njenim ocem, pop Marinkom Đuričinom.

Foto: J.J.Baljak

Radin sin Radan Popović sa suprugom

 

Foto: J.J.Baljak

 

Prema njenoj želji pokopana je u grobnici u kojoj počivaju njeni roditelji, a ispraćena je uz pesme Stevana Mokranjca „Akatist“ i „Tebe pojem“, koje je izveo Gradski hor „As“ iz Vršca.

Okupljeni su joj na kraju uputili poslednji aplauz, za koji, kao i svi glumci, živela.

Osim njenih Vrščana, koje je uvek nosila u srcu, od nje su se u Vršcu oprostili i reditelji Ljubiša Ristrić i Ivana Vujić, glumci Vjera Mujović, Ivan Bosiljčić i Dragan Bjelogrlić, kao i njeni prijatelji Vesna De Vinča, Oliver Njego, Miodrag Babić…

Foto: J.J.Baljak

 

Rada Đuričin je umrla 4. septembra, u svojoj 91. godini. Bila je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koje, prema njenoj želji, nije održalo komemoraciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS NE PRESTAJE SA PROVOKACIJAMA: Australijanac udario na Sinera pred finale Ju-Es opena