LUČIĆ OTVARA "MOKRANJČEVE DANE": U Negotinu, od 14. do 20.septembra, najstariji muzički festival

V.V.S.

10. 09. 2024. u 14:34

FESTIVAL "Mokranjčevi dani" održaće se od 14. do 20.septembra u Negotinu, rodnom gradu velikana srpske muzike, kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca.

ЛУЧИЋ ОТВАРА МОКРАЊЧЕВЕ ДАНЕ: У Неготину, од 14. до 20.септембра, најстарији музички фестивал

foto promo

Ovogodišnji besednik na otvaranju biće čuveni bariton svetskog glasa Željko Lučić, koji će održati i solistički koncert. Tokom sedam festivalskih dana publika će moći da čuje i Flautino Lola Klasik i Ljubišu Jovanovića, Dečji hor operskog studija Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada (pod dirigentskim vođstvom Verice Pejić), Pevačko društvo "Prepodobni Rafailo Banatski" iz Zrenjanina (dirigent Senka Milisavljević), prisustvuje negotinskoj premijeri operete "Iza operskih kulisa" Vere Milanković. Takođe, posetici "Mokranjčevih dana" biće u prilici da vide komad s pevanjem "Koštana" Bore Stankovića u produkciji Narodnog pozorišta iz Niša i pozdrave domaće violončeliste Dragana Đorđevića Suzukija i Petra Pejčića, koji će svirati uz Gudače Sv. Đorđa i Niški simofnijski orkestar. Jedan od centralnih događaja je tradicionalno natpevavanje horova, u kome će ove godine učestvovati četiri ansambla - iz Bara (Crna Gora), Kikinde, Niša i Negotina.

Kao i do sada, jedan od najstarijih festivala u našoj zemlji okupiće istaknute domaće izvođače različitih generacija, od talentovanih mladih umetnika do doajena muzičke scene.

Pored koncertnih sadržaja u okviru festivala biće održan i seminar za dirigente pod nazivom "Dirigentsko hodočašće", naučna tribina u čijem fokusu će biti muzika Stevana Mokranjca, promocije knjiga i izložbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUKA PRIJATELJSTVA ZA NAPUŠTENE LJUBIMCE: Meridian fondacija donirala prihvatilištu za pse i mačke u Somboru (VIDEO)