Institut za umetničku igru: Sporazumi sa kineskim umetničkim fakultetima

M. N. M.

10. 09. 2024. u 18:01

NA CEREMONIJI u Institutu za umetničku igru potpisani su multilateralni međunarodni sporazumi u prisustvu dvadeset dekana i visokih zvanica između između Šangajskog Normal univerziteta, Džingenskog Umetničkog univerziteta i Simfonijskog Čangšau Filharmonije iz Kine i Fakulteta za inženjerski menadžment iz Beograda.

Институт за уметничку игру: Споразуми са кинеским уметничким факултетима

IUI/Dušan Milenković

Rezultat ovih sporazuma će biti mogućnost da preko 10 hiljada studenata iz Srbije i Kine o troškovima Univerzieta realizuju razmene, dok će prve generacije doktora nauka iz oblasti umetničke igre biti obrazovani u Srbiji kako bi se ovi studiijski programi kasnije rasprostranili po Kini.

Na zvaničnoj ceremoniji iz Srbije su i zvanično imenovani Aleksandar Ilić i Jovana Ikonić za gostujuće profesore Muzičke akademije Šangaj Normal univerziteta.

Pored niza manifestacija i koncerata koji su realizovani u okviru ove posete iz Kine, Direktor Kineskog Kulturnog Centra je priredio i svečani prijem za dekana fakulteta, prof. dr Vladimira Tomaševića, predsednika Komiteta Komunističke partije Kine u Šangdongu, gerealnog sekretara Komunističke partije Kine Šangajskog univerziteta i druge visoke zvanice iz dve zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROCURIO ŠOLCOV PLAN ZA KRAJ RATA U UKRAJINI: Rusija zadržava okupirane teritorije? Ni Putin, ni Zelenski neće biti srećni