NASLEĐE KRASNOVA U NAŠOJ PRESTONICI: Izložba posvećena velikom arhitekti u Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda

M.A.K.

11. 09. 2024. u 15:40

IZLOŽBA "Svestrani umetnik Nikolaj Petrovič Krasnov - arhitektonsko nasleđe Beograda" koja će biti otvorena u četvrtak 12. septembra u 14 časova u svečanoj sali Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, deo je projekta koji ova institucija zajedn ički realizuje sa Spomen zbirkom Pavla Beljanskog iz Novog Sada.

НАСЛЕЂЕ КРАСНОВА У НАШОЈ ПРЕСТОНИЦИ: Изложба посвећена великом архитекти у Заводу за заштиту споменика културе града Београда

Foto Arhiv Srbije

Ovaj beogradski segment, čiji je kustos istoričarka umetnosti Bojana Ibrajter Gazibara, viši konzervator Zavoda, predstavlja arhitektonski opus Krasnova u našoj prestonici, sa posebnim osvrtom na objekte koji su spomenici kulture, a publika će moći da ga vidi do 30. novembra.

- Njegove palate su prikazane kroz odabrane fotografije, projekte, ali i originalne crteže iz Arhiva Jugoslavije, sa idejom da istaknu značaj ovog velikog arhitekte u Beogradu i ukažu na koji način ih služba zaštite doživljava, kako u vreme kada su zaštićeni, tako i danas - piše u najavi.

Drugi deo izložbe, nasatale povodom "Dana evropske baštine", će biti otvoren 19. septembra u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?