NOVA USLUGA ZA STUDENTE: Stipendije putem portala eTalenti

Lj.B.

19. 03. 2023. u 17:00

MINISTARKA nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović, ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, i v. d. direktora Kancelarije za IT i eUpravu Milan Latinović predstavili su novu uslugu na Portalu eUprava - eTalenti.

НОВА УСЛУГА ЗА СТУДЕНТЕ: Стипендије путем портала еTаленти

Ministarstvo nauke

Ova usluga će omogućiti elektronsku prijavu na konkurs Fonda za mlade talente za stipendiranje studenata završnih godina na fakultetima u Republici Srbiji.

Konkurs obuhvata stipendiranje do 1.050 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2022/23. godinu.

- Ova inovativna usluga e-prijave na konkurs predstaviće olakšanje našim izuzetnim mladima, koji su svojim izvanrednim postignućima pokazali šta sve Srbija može i ima i mislim da je država ta koja treba da im olakša sve te duge procedure u kojima smo se mi kao mladi na neki način gušili i koje su nas odvraćale od nekih aktivnosti - rekla je dr Begović, navevši da će sada sve to biti mnogo lakše.

Fond za mlade talente do sada je uložio preko 10,3 milijarde dinara za podršku mladim talentima. Od osnivanja do danas nagrađeno je i stipendirano 38.413 učenika srednjih škola i studenata, a realizovana su 44 konkursa.

BONUS VIDEO: U UČIONICI SE UČI KAO U SRPSKOJ KUĆI - Doktorandi Učiteljskog fakulteta u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!