PROBNI ZAVRŠNI ISPIT: Osmaci u Boru i Negotinu testirali znanje iz matematike

S. M. J.

24. 03. 2023. u 15:55

OSMACI su danas na probnom završnom ispitu testirali svoje znanje iz matematike.

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ: Осмаци у Бору и Неготину тестирали знање из математике

Foto: S.M.Jovanović

Učenici osmog razreda polagali su danas  probni završni ispit iz matematike, koji je bio prilika da se upoznaju sa pravilima na samom završnom ispitu. Učenici Osnovne škole “Sveti Sava” u Boru sa kojima smo razgovarali danas ističu da test nije bio naročito težak.

Milica Marinković iz OŠ „Sveti Sava“  kaže da je očekivala da će test biti težak, ali da je u principu bio lakši. I njoj je površina kvadrata i trougla bila najteža, ali smatra da je uradila kako treba.

-Nije bilo toliko teško, pitanja su bila prosta i većinom je trebalo da bojimo kružiće. Meni je najteži bio zadatak u kojem su nam dali pravougaonik i dva trougla da izračunamo površinu te figure i dali su nam mere. Zadovoljna sam kako sam uradila. Želim da upišem Tehničku školu, rudarski smer i da se opredelim za geologa - kaže Zorana Mladenović iz OŠ „Sveti Sava“ u Boru.

U Negotinu je probni završni ispit iz matematike polagalo 208 osmaka. Njih 155 iz gradskih osnovnih škola polagali su u svojim vaspitno obrazovnim ustanovama, dok ih je 45 došlo iz seoskih osnovnih škola u Rajcu, Štubiku, Dušanovcu, Prahovu, Jabukovcu, Urovici i Kobišnici.

U OŠ “12. septembar”  u Negotin probni završni ispit polagalo je osam osmaka po Individualnom obrazovnom planu, odnosno IOP-u 2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)