PANEL DISKUSIJA: Zeleno računovodstvo u funkciji dekarbonizacije poslovanja i izveštavanja o ESG

Novosti online

14. 06. 2023. u 15:09

EKONOMSKI fakultet Univerziteta u Kragujevcu u okviru naučnog skupa „Računovodstvena znanja kao činilac ekonomskog i društvenog napretka“ organizuje panel diskusiju „Zeleno računovodstvo u funkciji dekarbonizacije poslovanja i izveštavanja o ESG“ 17. 6. 2023.

ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА: Зeлeнo рaчунoвoдствo у функциjи дeкaрбoнизaцијe пoслoвaњa и извeштaвaњa o ESG

Foto: Tanjug

Aktuelnost teme i nedovoljno iskustava prakse u vezi sa ovim pitanjima motivisali su Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu da organizuje panel na temu dekarbonizacije poslovanja, izveštavanja o ESG i uloge računovodstva u tim procesima. Panel je namenjen učesnicima iz prakse, zaposlenima na poslovima računovodstva, revizije, kontrolinga, finansija i svima onima kojima je ova tema interesantna. Izlagači na panelu su:

Teodora Pasulj, menadžer u ESG timu društva za reviziju PwC Srbija,

Neven Marinović, direktor Smart kolektiva i Foruma za odgovorno poslovanje,
Aleksandar Janjušević, šef Odseka za računovodstvo i reviziju, Sektor za finansijski sistem, Ministarstvo finansija, Marija Pantelić, direktor održivosti kompanije Bosis.

Pored napred navedenih izlagača učešće na panelu su potvrdili predstavnici Komore ovlašćenih revizora, Saveza računovođa i revizora Srbije, Privredne komore Srbije, Univerziteta u Kragujevcu, brojnih revizorskoh društava, kompanija, škola i dr.

Na panelu će pored napred navedenog biti reči o ulozi računovodstva u procesu zelene tranzicije, nefinansijskom izveštavanju, regulativi u oblasti nefinansijskog izveštavanja, značaju nefinansijskog izveštavanja, problemima sa kojima se suočavaju preduzeća i računovođe kada je u pitanju ESG izveštavanje, karbonskom računovodstvu i njegovoj ulozi u procesu dekarbonizacije poslovanja i mnogim drugim pitanjima.

Panel počinje u 11.30 i završava se u 13.15.

Registracija za učešće na panelu se vrši putem linka: https://forms.gle/DjwBUcdxu6HdsaMv6

Registracija će biti otvorena do petka zbog velikog interesovanja.

Svi učesnici panela će dobiti Potvrdu o učešću na panelu.

Ukoliko imate bilo kakve nedoumice i pitanja u vezi sa panelom možete kontaktirati sa prof. dr Dejanom Jovanovićem na mejl djovanovic@kg.ac.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)