VEĆE STIPENDIJE ZA DOKTORANDE I MLADE ISTRAŽIVAČE: Evo koliko one sada iznose

Lj.B.

20. 07. 2023. u 13:44

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija donelo je odluku o povećanju mesečnog iznosa stipendija za studente doktorskih akademskih studija za 18%, a za mlade istraživače za 20 odsto.

ВЕЋЕ СТИПЕНДИЈЕ ЗА ДОКТОРАНДЕ И МЛАДЕ ИСТРАЖИВАЧЕ: Ево колико оне сада износе

Foto Pixabay free images

U skladu s tim, stipendija za doktorande koji su uključeni u rad akreditovanih naučnoistraživačkih organizacija iznosiće 65.000 dinara, a za mlade istraživače 40.000 dinara. Povećan iznos isplaćivaće se počev od stipendije za mesec jul, a isplata će biti izvršena u avgustu.

Ministarstvo godišnje dodeli do 200 stipendija doktorandima koji se uključuju u rad akreditovanih naučnoistraživačkih organizacija, a produžava stipendiranje za oko 300 stipendista koji su ispunili predviđene uslove.

Radi podsticanja učenika 3. i 4. razreda srednjih škola koji su pokazali interesovanje za naučnoistraživački rad i osvojili jedno od prva tri mesta na međunarodnim olimpijadama znanja Ministarstvo godišnje dodeljuje i do 20 stipendija. Mladim istraživačima stipendiranje se, ukoliko redovno ispunjavaju uslove, može nastaviti do završetka master akademskih studija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)