MINISTARSTVO POKRIVA TROŠKOVE: Isplaćen novac naučnim institucijama

Lj.B.

01. 08. 2023. u 15:00

NAUČNOISTRAŽIVAČKIM organizacijama, u čiji rad su uključeni stipendisti doktorandi, izvršena je isplata drugog dela materijalnih troškova za period od aprila do decembra 2023. godine u iznosu od 10.000 dinara mesečno.

МИНИСТАРСТВО ПОКРИВА ТРОШКОВЕ: Исплаћен новац научним институцијама

Foto Pixabay free images

Sredstva koja Ministarstvo izdvaja za pokriće materijalnih troškova rada stipendista uplaćuju se naučnoistraživačkoj organizaciji, s tim da se namenski koriste prema dogovoru sa mentorom iz NIO, rukovodiocem NIO i stipendistom Ministarstva i to za: nabavku potrošnog materijala, nabavku hemikalija ili drugog potrebnog materijala za rad stipendiste Ministarstva u NIO, nabavku neophodne literature, troškove umnožavanja potrebnog materijala, troškove učešća na naučnom skupu odn. seminaru u zemlji i inostranstvu, troškove odlaska na teren radi istraživačkog rada, nabavku opreme (koja ostaje u vlasništvu NIO) i ostalog što je neophodno stipendistima Ministarstva za obavljanje što kvalitetnijeg naučnoistraživačkog rada u okviru programa NIO.

Sredstva je potrebno potrošiti do kraja 2023. godine, a u slučaju da sredstva nisu utrošena, delom ili u celini, naučnoistraživačka organizacija je u obavezi da izvrši povraćaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)