KONKURS ZA SMEŠTAJ STUDENATA U DOMOVIMA: Prijave za brucoše od 1. septembra

Lj.B.

23. 08. 2023. u 14:19

STUDENTIMA koji će pohađati studije na nekom od fakulteta u Srbiji o trošku budžeta na raspolaganju je 17.270 mesta u domovima, a prijave za brucoše traju od 1. do 15. septembra. Za studente ostalih godina rok za prijavu je od 15. septembra do 31. oktobra, dok će za studente drugog i trećeg stepena studija rok za prijavu trajati od 1. oktobra do 6. novembra.

КОНКУРС ЗА СМЕШТАЈ СТУДЕНАТА У ДОМОВИМА: Пријаве за бруцоше од 1. септембра

Foto: M. S.

 Ovo je navedeno u Konkursu za smeštaj studenata u domovima u kome se navodi i da će se posle isteka roka za prijavljivanje utvrditi rang-lista kandidata za prijem u ustanove, a studenti se rangiraju na osnovu uspeha ostvarenog u prethodnom školovanju i na osnovu socijalno-ekonomskog statusa porodice.

Za budžetske korisnike, sva tri obroka u studentskim restoranima koštaju 266 dinara dnevno - ručak 120, doručak 56, a večera 90 dinara, dok se cene smeštaja, u zavisnosti od kategorije, kreću od 1.500 do 2.790 dinara mesečno - kažu iz Studentskog centra Beograd.

Prošle godine za smeštaj u beogradskim studentskim domovima prijavilo se 2.757 studenata prve godine studija, a na samoj raspodeli mesto je dobilo 1.211 kandidata.

U Studentskom centru su objasnili da su svi brucoši u Beogradu koji su u tom trenutku ostali ispod crte, tokom godine sukcesivno pozivani, kad god bi se oslobodilo neko mesto u domu, po bilo kom osnovu (diplomiranje, odlazak u inostranstvo na stručno usavršavanje,...).

Ukupan kapacitet svih studentskih domova u Srbiji je 17.270 mesta, od toga je u Beogradu 9258 mesta, u Nišu 943 mesta, u Kragujevcu 769 mesta i u Novom Sadu 2653 mesta, navodi se u tekstu Konkursa.

Studenti prve godine u Beogradu prijave sa potrebnom konkursnom dokumentacijom podnose službi smeštaja u Studentskom domu Karaburma.

Kandidati za prijem u ustanove SC Novi Sad, SC Niš, SC Kragujevac, SC Bor, SC Užice, SC Subotica i SC Čačak podnose prijavu sa potrebnom konkursnom dokumentacijom službi smeštaja ustanove za koju konkurišu.

Student prilikom useljenja u dom treba da dostavi lekarsko uverenje o opštem zdravstvenom stanju ne starije od 30 dana.

Ustanove u okviru svojih smeštajnih kapaciteta namenski opredeljuju do 10 odsto od raspisanog broja za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa, a na prošlogodišnjoj raspodeli na osnovu pripadnosti osetljivim društvenim grupama mesto u beogradskim domovima su dobila još 153 brucoša.

Kandidati iz osetljivih društvenih grupa, koji prema redosledu na konačnoj rang-listi nisu dobili smeštaj u prvoj raspodeli, imaju pravo da podnesu zahtev ustanovi, odnosno odgovarajućoj službi da se posebno rangiraju u okviru namenski opredeljenih kapaciteta ustanove, a zahtev podnose u roku od osam dana od dana isticanja konačne rang-liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024