NEŽNA I SLASNA: Panakota sa malinama (RECEPT)

Bojana Jovanović

16. 07. 2025. u 09:00

Sa panakotom nema greške, sve varijacije na temu su ukusne i dobrodošle, pa ko šta voli - nek izvoli. Ako ste ljubitelj malina, ova će postati vaš favorit, garantujemo!

НЕЖНА И СЛАСНА: Панакота са малинама (РЕЦЕПТ)

Foto Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 ml slatke mlečne pavlake
  • 50 ml mleka
  • 30 g šećera
  • kesica vanilin šećera
  • 1/2 kesice želatina
  • 200 ml soka od malina ili jagoda
  • 30 g šećera u prahu
  • 200 g malina, svežih ili zaleđenih
  • listići sveže nane

Pomešajte slatku pavlaku, mleko, vanilin i kristal šećer i stavite da se zagreje. Kada provri sklonite sa ringle i umešajte želatin, koji ste prethodno natopili sa dve kašike hladne vode. Čim se želatin rastopi sipajte smesu sa mlekom u čaše i ostavite da se dobro rashladi. Sok od malina ili jagoda ukuvajte u gusti sirup, sa šećerom u prahu, pa ga rashladite. Tek onda razlijte sirup preko panakote, pospite malinama i ostavite da odstoji u frižideru barem dva sata, da se dobro rashladi. Prilikom posluživanja ukrasite listićima sveže nane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HOROSKOP ZA JESEN 2025. GODINE: 4 znaka će uživati u izobilju - novac im stiže sa svih strana