UČITLJICA NA ČELU "RIBNIKARA": Koletiv se saglasio da direkot škole bude Olga Mitrović

Lj.B.

04. 10. 2023. u 13:54

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je za Tanjug da se u toku nedelje očekuje imenovanje novog vršioca dužnosti direktora OŠ "Vladislav Ribnikar".

УЧИТЉИЦА НА ЧЕЛУ РИБНИКАРА: Колетив се сагласио да дирекот школе буде Олга Митровић

Foto: D, Milovanović

- Očekujemo da će do kraja nedelje biti prikupljena sva potrebna dokumentacija - rekla je ona. - Istog trenutka kada to bude bilo urađeno biće imenovan novi v.d. direktor OŠ "Vladislav Ribnikar", a tada će se znati i ko je to.

Međutim, prema saznanjima "Novosti" kolektiv ove škole saglasio se da njihov kandidat za direktora bude učiteljica Olga Mitrović. Naime, kako kažu naši izvori, nakon odlaska prethodne v.d. direktorke Anđele Popović koja je podnela ostavku na to mesto, kolektiv je imao nekoliko predloga za novog čelnog čoveka škole, ali bi svi ti predlozi bi "otpali" iz različitih razloga. Na kraju se kolektiv usaglasio oko imena učiteljice Olge Mitrović i njeno ime je kao predlog poslano Ministarstvu prosvete.

Prethodna direktorka ostavku je podnela pre nešto više od deset dana iz, kako je navela, ličnih razloga. Međutim, prema našim saznanjaima, kolektiv nije želeo da direktor škole bude neko sa sa strane, već iz kolektiva, pa je rad Anđele Popović opstruiran zbog čega se ona i odlučila na ostavku.

Prema zakonu, novog v.d. direktora Ministarstvo prosvete treba da postavi osam dana nakon šgto je prethodni dao ostavku, a taj rok istekao je u petak 29. seprembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana