MEĐU DVA ODSTO NAJBOLJIH NA SVETU: Veliki uspeh profesora Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu

B.B.

17. 10. 2023. u 15:43

NA listi dva odsto najcitiranijih naučnika u svetu za prošlu godinu, koja je rezultat istraživanja Univerziteta Stanford objavljenog u oktobru 2023. godine, po drugi put su se našla dva profesora Poljoprivrednog Fakulteta Univerziteta u Beogradu, i to - prof. dr Igor Tomašević i prof. dr Ilija Đekić. Oni se nalaze na toj listi zajedno sa još 115 naučnika iz Srbije.

МЕЂУ ДВА ОДСТО НАЈБОЉИХ НА СВЕТУ: Велики успех професора Пољопривредног факултета у Београду

Projekat traje naredne tri godine, Foto: M. Anđela i privatna arhiva

Metodologija rangiranja zasnovana je na analizi različitih naučnih indikatora  koristeći podatke iz naučne baze Scopus, kao što su citiranost naučnika (heterocitati i samocitati), citiranost u odnosu na pozicije autora, h-indeksu, odnos broja citata i citiranih radova. Ukupno 210.199 naučnika iz celog sveta je klasifikovano u više naučnih oblasti i podoblasti.

Oblast rada najcitiranijih naučnika sa Poljoprivrednog fakulteta je nauka o hrani. Navedena rangiranja profesora predstavljaju veliki uspeh i svojevrsno priznanje za njihov dosadašnji naučnoistraživački rad, posvećenost i izuzetan doprinos svetskoj nauci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove