BOLONJA HAB NA UNIVEZITETU U BEOGRADU: Razmena znanja o ključnim bolonjskim obavezama

Lj.B.

20. 10. 2023. u 12:38

Bolonja Hab konferencija na Zapadnom Balkanu otvorena je u Rektoratu Univerziteta u Beogradu.

БОЛОЊА ХАБ НА УНИВЕЗИТЕТУ У БЕОГРАДУ: Размена знања о кључним болоњским обавезама

univerzitet u beogradu

 Organizator je nemačka Erazmus+ Nacionalna agencija za visoko obrazovanje u okviru DAAD, pod sloganom ”Deljenje znanja – izgradnja mreža”.

Konferencija je okupile predstavnike visokoškolskih ustanova iz Srbije i šireg regiona Zapadnog Balkana, sa kolegama iz Nemačke i drugih zemalja Evropskog prostora visokog obrazovanja (ENEA). Prvi dan konferencije posvećen je tematskoj razmeni o najnovijim dešavanjima u Bolonjskom procesu, a drugi dan aktivnostima umrežavanja.

Dobrodošlicu učesnicima u ime Univerziteta u Beogradu poželeo je rektor prof. dr Vladan Đokić, koji je istakao značaj Bolonjskog procesa i pozvao učesnike da u okviru svojih akademskih zajednica i ustanova pronađu puteve za efikasnu akademsku saradnju u regionu. Ambasadorka Savezne republike Nemačke u Srbiji Anke Konrad ukazala je na potrebu integracija i postizanja stabilnog napretka u okviru zajedničkih programa univerziteta na Zapadnom Balkanu.

Konferencija za cilj ima razmenu znanja i praksi o ključnim Bolonjskim obavezama u pogledu priznavanja, osiguranja kvaliteta i okvira kvalifikacija. Teme kao što su mikrokrediti i internacionalizacija, primeri saradnje iz Erazmus+ projekata i Inicijative evropskih univerziteta i dešavanja u kontekstu Evropske strategije za univerzitete takođe će biti uključene. Učesnici konferencije su evropski predstavnici za visoko obrazovanje, rektori univerziteta, prorektori za međunarodnu saradnju, predstavnici fakulteta i zaposleni u kancelarijama za međunarodnu saradnju. Nemačka agencija za akademsku razmenu DAAD osnovana je 1925. godine i najveća je nemačka organizacija za podršku u oblasti međunarodne akademske saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)