PRVA GENERACIJA STARTAP PROFESORA: Na FON promovisano 11 nastavnika za obuku studenata preduzetnika

B.B.

08. 11. 2023. u 10:12

NA FAKULTETU organizacionih nauka je promovisana prva generacija od 11 startap nastavnika, koji će biti mentori studentima koji ulaze u svet preduzetništva.

ПРВА ГЕНЕРАЦИЈА СТАРТАП ПРОФЕСОРА: На ФОН промовисано 11 наставника за обуку студената предузетника

Foto: Fakultet organizacionih nauka

Profesori su prošli kroz ”Expert2Mentors” trening program za unapređenje startap mentorskih veština i uspešno mentorisali po dva tima u okviru “Route2Launch”. Promocija mentora iz redova nastavnika realizovana je u okviru projekta „Preduzmi ideju“ koji FON organizuje sa Inicijativom Digitalna Srbija i partnerskim organizacijama iz startap ekosistema, a uz podršku USAID-a.

“Expert2Mentors” trening program za nastavnike kreiran je u cilju unapređenja startap mentorskih veština nastavnika. Pilotiran je najpre na FON-u. Drugi ciklus je uključio i nastavnike sa šest drugih fakulteta Univerzizteta u Beogradu, a treći će biti realizovan na Univerzitetu u Kragujevcu sa nastavnicima i saradnicima svih 12 fakulteta.

“Route2Launch” predinkubacioni startap mentorski program namenjen je studentskim timovima koji žele da se oprobaju u preduzetničkima vodama. Kroz kontinuirano mentorstvo program ove timove osposobljava za postojeće programe inkubacije u ekosistemu. Do sada su održana dva  “Route2Launch” mentorska programa, kroz koje je prošlo 17 startap timova, a trenutno je otvoren poziv za novi, treći ciklus.

“Nedelja studentskih startapa” tradicionalno se već treći put održala na FON-u. Prisutne je pozdravio Vukašin Grozdić, državni sekretar u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, koji je istakao uspehe FON-a i najavio podršku ministarstva kroz uspostavljanje predinkubacionih centara na 10 fakulteta u državi. U okviru događaja održana je Pitching sesija pet studentskih startap timova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)