NAJBOLJI MLADI PREDUZETNICI: Izabrani pobednici takmičenja srednjoškolaca "Poslovni izazov"

B.B.

14. 02. 2024. u 16:34

IDEJA o postavljanju podnih obloga i kanti, koji na osnovu velikog prometa ljudi i buke transformišu kinetičku energiju u električnu, smanjujući tako ekološki otisak masovnih događaja, osvojila je prvo mesto na nacionalnom finalu takmičenja srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama "Poslovni izazov" održanom nedavno u Beogradu.

НАЈБОЉИ МЛАДИ ПРЕДУЗЕТНИЦИ:  Изабрани победници такмичења средњошколаца Пословни изазов

Foto: Dostignuća mladih

Takmičenje je okupilo 100 učenika iz 76 srednjih škola iz cele Srbije koji su pobedili na regionalnim takmičenjima održanim prošle godine.Petočlani timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola dobili su zadatak da osmisle proizvod ili uslugu koja će pomoći da Beogradski maraton postane događaj sa što manjim ekološkim otiskom. Uz pomoć poslovnih mentora kreirali su biznis planove za svoje ideje koje su trominutnim prezentacijama predstavili članovima žirija.

Pobedu je odneo tim br. 6 koga su činili: Nina Đokić - Medicinska škola u Užicu, Bogdan Popović - Trgovinsko-ugostiteljska škola "Toza Dragović u Kragujevcu, Mina Maričić - Filološka gimnazija u Beogradu, Danilo Arsić - Gimnazija u Prokuplju i Viktorija Gajić - Poljoprivredna škola u Futogu.

Četiri prvoplasirana tima 'će u aprilu učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana, koji će ove godine biti održan u Hrvatskoj. Tamo će se pridružiti vršnjacima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, a timovi će ponovo biti mešoviti i činiće ih po 4 učenika iz svake zemlje.

 "Poslovni izazov" je pokrenut pre 15 godina sa namerom da podstakne srednjoškolce da  svoje veštine upotrebe na inovativan način kako bi unapredili  preduzetnički duh i povećali mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na sedam regionalnih Poslovnih izazova (u Čačku, Leskovcu, Zaječaru, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 700 učenika iz 120 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)