PREHRAMBENO-BIOTEHNOLOŠKI OTKRIVA TAJNE HRANE: Novi smer u Hemijsko-tehnološkoj školi u Subotici

J. L.

05. 03. 2024. u 15:09

Zašto se čokolada topi u ustima? Koja je razlika između belog i integralnog brašna? Zašto hleb raste dok se peče u rerni? Zbog čega je neki sok bistar, a neki mutan?

ПРЕХРАМБЕНО-БИОТЕХНОЛОШКИ ОТКРИВА ТАЈНЕ ХРАНЕ: Нови смер у Хемијско-технолошкој школи у Суботици

foto :J.L.

Zašto nije opasno po zdravlje, već je čak i korisno, jesti “buđave” sireve? Zašto kažu da je vino obično bolje što je starije? Šta je bioinformatika?  Ovo su samo neka od zanimljivih pitanja na koja će odgovor dati novi smer u Hemijsko-tehnološkoj školi u Subotici - prehrambeno-biotehnološki tehničar.

Novi smer biće otvoren od naredne školske godine, a oni koji se odluče za njega imaće priliku da budu inovatori, istraživači i kreatori.

- Ovaj smer namenjen je svima onima koji žele da izrastu u stručnjake koji će oblikovati budućnost hrane, onima koji imaju želju da rade u naučno-istraživačkoj laboratoriji. U Srbiji je ove godine počela gradnja BIO4 kampusa koji donosi spoj biomedicine, biotehnologije i bioinformatike, u kome će se nalaziti naučne institucije i fakulteti, kao i predstavništva velikih svetskih biotek kompanija - navode u Hemijsko-tehmološkoj školi.- Prehrambeno-biotehnološki tehničar je profil idealan za sticanje znanja i veština za proizvodnju prehrambenih proizvoda, koji osposobljava učenike da nakon završetka školovanja budu konkurentni na tržištu rada; nastave školovanje ili pokrenu sopstveni posao. Učenici nastavu pohađaju po dualnom modelu obrazovanja i dobijaju naknadu za učenje kroz rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)