BORBA EMOCIJA I ZNANJA: Edukativni seminari GZJZ na temu psihoaktivnih supstanci u srednji školama

B.B.

01. 04. 2024. u 14:49

CENTAR za promociju zdravlja Gradskog zavoda za javno zdravlje nastavlja seriju edukativnih seminara „Psihoaktivne supstance i mladi – borba emocija i znanja“ , koji su namenjeni prosvetnim radnicima i saradnicima iz srednjih škola koji u cilju pružanja adekvatne podrške u realizaciji predviđenih aktivnosti u školskoj praksi.

БОРБА ЕМОЦИЈА И ЗНАЊА: Едукативни семинари ГЗЈЗ на тему психоактивних супстанци у средњи школама

Foto V. Danilov




Predstavnici Centra su nedavno posetili Filološku gimnaziju i prisustvovali času koji je bio posvećen realizaciji programske aktivnosti koja je tematski usmerena na prepoznavanje i analizu predrasuda i stereotipa.

- Radionica je održana u odeljenju četvrtog razreda koje je specijalizovano za norveški jezik, pa je  najveći deo radionice bio na ovom jeziku - navode u GZJZ. - Učenici su  pokazali izuzetno visok nivo zainteresovanosti za ovu delikatnu tematiku, kao i zavidnu analitičnost u tumačenju situacije koja im je bila zadata. Tokom dva školska časa, među učenicima je razvijena veoma interesantna diskusija u kojoj su oni razmenjivali mišljenja, potkrepljujući ih brojnim argumentima i zanimljivim zapažanjima, dajući celoj situaciji širi i dublji kontekst, što i jeste cilj ovakvog načina rada sa mladima. Čak ni korišćenje norveškog jezik nije bio prepreka da se isprate svi pozitivni ishodi održanog časa.


Program „Psihoaktivne supstance i mladi – borba emocija i znanja“, već drugu školsku godinu za redom, Gradski zavod za javno zdravlje sprovodi uz podršku Sekretarijata za zdravstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)