PRVI POSAO U IT INDUSTRIJI – KAKO GA NAĆI?

Promo

03. 04. 2024. u 16:00

IT industrija privlači sve više kandidata visokim platama, pogodnim uslovima za rad i mogućnošću brzog napredovanja. Mnogi odlučuju da potpuno promene profesiju i uđu u svet IT-a, koji danas nudi sjajne prilke za razvoj. Da li ste se i vi odlučili na taj korak?

ПРВИ ПОСАО У ИТ ИНДУСТРИЈИ – КАКО ГА НАЋИ?

Foto: Promo

Završili ste obuku programiranja, testiranja ili UX-a, i odlučili da potražite novi posao. Ali kako uspeti u tome? Odakle početi?

POČNITE OD SVOJE VIZITKARTE – VAŠEG PORTFOLIJA

Kad tražite prvi posao, vaš portfolio je jedini način da budućem poslodavcu prikažete veštine koje imate. Jako je važno da sakupite projekte na kojima ste radili (i manje i veće) na jednom mestu – na GitHubu. Ako izdvojite malo vremena da poradite na portfoliju na GitHubu, to će vam biti od velike pomoći u potrazi za novim radnim mestom.

BUDITE PROAKTIVNI

Regruteri traže programere koji pokazuju strast za poslom i posvećenost. Stoga je dobro izvan obuke imati i dodatna postignuća. Možete napraviti vebsajt, pomoći prijateljima da optimizuju svoju onlajn radnju, itd. To mogu biti dodatni projekti za vaš portfolio, ali što je najbitnije, oni će pokazati vašem budućem poslodavcu da ste voljni da i dalje učite, te da je programiranje za vas više od običnog posla. Takvog juniora firme žele da zaposle!

Ako već imate porfolio koji demonstrira vaše veštine i koji možete pokazati tokom procesa regrutacije – vreme je da potražite posao iz snova. Gde početi?

Foto: Promo

SAJTOVI SA POSLOVIMA U IT INDUSTRIJI

Najlakši način da počnete sa potragom je da koristite uobičajene portale sa oglasima za posao, ali definitivno nemojte da preskočite LinkedIn.

Coders Lab je internacionalni lanac IT škola sa decenijskim iskustvom u građenju najtraženijih IT veština današnjice. Prisutan je u 8 zemalja Evrope, a od nedavno i u Srbiji. Kroz inovativno obrazovanje, dosad je kroz CodersLab transformisano gotovo 12.000 karijera.

OSLONITE SE NA UMREŽAVANjE

Izdvojte vreme za učestvovanje na IT konferencijama i susretima. Na takvim mestima možete upoznati buduće poslodavce i steći znanje koje će vam kasnije pomoći da se istaknete na razgovoru za posao.

NE ZAZIRITE OD DRUŠTVENIH MREŽA

Nemate još profil na LinkedInu? Vreme je da to promenite! Napravite profil, budite aktivni na toj mreži i pustite regrutere da vas upoznaju! Motrite na zanimljive naloge u IT branši i učestvujte u diskusijama i neko će vas primetiti!

Završavanje IT kursa (Coders Lab obuke) je samo početak puta ka poslu iz snova. Dobro se pripremite za ovaj proces i nemojte popuštati. Ako pokažete da ste posvećeni i motivisani, dobićete prvo radno mesto vrlo brzo!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)