IZBOR NAJVIŠIH ORGANA UNIVERZITETA: Sedam kandidata za prorektore

Lj. Begenišić

04. 04. 2024. u 08:00

NA spisku kandidata za prorektore Univerziteta u Beogradu su Biljana Abolmasov, dekan Rudarsko-geološkog fakulteta, Vladan Kuzmanović, dekan Građevinskog fakulteta, Nebojša Bojović, dekan Saobraćajnog fakulteta i Dragan Simić, dekan Fakulteta političkih nauka.

ИЗБОР НАЈВИШИХ ОРГАНА УНИВЕРЗИТЕТА: Седам кандидата  за проректоре

Foto Tanjug

Takođe, za novi manadat kandidovali su se aktuelni prorektori Ratko Ristić koji je zadužen za međunarodnu saradnju, Dejan Filipović, prorektor za nastavu i Zorica Vujić prorektor za finansije, dok četvrti aktuelni prorektor zadužen za nauku Branislav Boričić ne učestvuje u trci za novi manadat, jer odlazi u penziju.

Sagovornici "Novosti" sa više različitih fakulteta kažu da velike šanse da ponovo budu izabrani imaju profesori Dejan Filipović i Zorica Vujić, dok se Ratku Ristiću zamera politički angažman, jer je na izborima protekle jeseni bio kandidat za gradonačelnika Beograda ispred koalicije "Nacionalno okupljanje".

Sednica 9. maja

KOMISIJA dostavlja listu kandidata za prorektore Savetu Univerziteta u Beogradu i predloženom kandidatu za rektora zaključno sa 29. aprilom. Izabrani rektor predlaže Savetu kandidate za četiri prorektora iz reda redovnih profesora, odnosno naučnih savetnika, sa liste evidentiranih kandidata koje su predložili fakulteti, odnosno instituti, vodeći računa o zastupljenosti grupacija fakulteta. Sednica Saveta na kojoj će se obaviti izbor rektora i prorektora održaće se 9. maja.

Inače, po proceduri, lista kandidata za prorektore treba da bude zaključena sutra, pa je moguće da "iskrsne" još neko ime.

Za prorektore se biraju kandidati sa sve četiri grupacije - tehničko tehnoloških nauka, matematičkih, medicinskih nauka i društveno-humanističkih nauka.

Kada je reč o izborima za rektora, jedini kandidat je aktuelni rektor prof. dr Vladan Đokić, samo njegovo ime se našlo na listi evidentiranih kandidata za rektora UB, koju je utvrdila Komisija za sprovođenje izbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)