USPEH STUDENATA PRAVNOG FAKULTETA: Osvojili treće mesto na prestižnom takmičenju iz prava konkurencije EU

B.B.

24. 06. 2024. u 15:09

EKIPA Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojila je zapaženo treće mesto na prestižnom međunarodnom takmičenju iz prava konkurencije Evropske unije - The Herbert Smith Freehills Competition Law Moot.

УСПЕХ СТУДЕНАТА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА: Освојили треће место на престижном такмичењу из права конкуренције ЕУ

Foto: Pravni fakultet

Tim Pravnog fakulteta u Beogradu su činili studenti osnovnih akademskih studija Nađa Marinković, Andrej Zdravković i Marija Janjušević, kao i student master akademskih studija Marija Vranić, pod mentorstvom doc. dr Nikole Ilića sa Pravnog fakulteta i Maje Dobrić iz Komisije za zaštitu konkurencije.

Takmičenje je održano jubilarnu 10. godinu zaredom na Pravnom fakultetu Kings koledža - The Dickson Poon School of Law, Kings Colledge London. U pisanoj fazi takmičenja je učestvovalo 49 timova sa eminentnih svetskih univerziteta, pri čemu je ovo prvi put da Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu ima svog predstavnika na tom takmičenju.

Zahvaljujući uspehu u pisanoj fazi takmičenja i kvalifikaciji među 12 najboljih timova, tim Pravnog fakulteta u Beogradu je učestvovao u usmenim rundama. Nakon prvog dana takmičenja tim je rangiran kao prvoplasirani u svojoj grupi, ostvarivši pobedu i nad Univerzitetom u Amsterdamu, koji je bio prošlogodišnji vicešampion. Drugog dana takmičenja tim je u polufinalu imao jedan bod manje od Univerziteta u Hong Kongu, nakon čega je zauzeo treće mesto u ukupnom plasmanu, dok je Univerzitet u Hong Kongu proglašen za pobednika takmičenja.

Uz impresivan timski uspeh, Andrej Zdravković i Marija Vranić su dobili individualne nagrade Honorable mention for excellent advocacy, koje se dodeljuju najboljim govornicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)