NAUČNA SARADNJA: Mašinski fakultet ugostio kolege iz daleke Kine

B.B.

24. 06. 2024. u 15:57

DELEGACIJA Ministarstva nauke i tehnologije Narodne republike Kine, koju je predvodio zamenik ministra, gospodin Chen Jiachang, posetila je Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu, gde je sa rukovodstvom fakulteta razgovarala o mogućim vidovima i oblastima saradnje sa naučno-istraživačkim institucijama u Kini.

НАУЧНА САРАДЊА: Машински факултет угостио колеге из далеке Кине

Foto: Mašinski fakultet

Članove kineske delegacije primio je dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Vladimir Popović sa saradnicima.

- Za Mašinski fakultet je izuzetna čast što je u prilici da ugosti delegaciju iz prijateljske Kine - rekao je Popović. - Fakultet je otvoren za uspostavaljanje i unapređenje saradnje sa kineskim naučnim institucijama u mnogim oblastima inženjerstva koje se izučavaju na Mašinskom fakultetu.

On je istakao da je ovo jedna od najviših državnih delegacija koja je posetila fakultet u njegovoj dugoj i bogatoj istoriji.

Zahvalivši se na toploj i prijateljskoj dobrodošlici, gospodin Čen je rekao da je NR Kina zainteresovana za saradnju u oblasti nauke i inovacija, uspostavljanje saradnje između naučno-istraživačkih organizacija iz dve prijateljske zemlje i razmenu istraživača.

Profesor Popović je uvaženom gostu iz Kine poklonio repliku rimske amfore sa arheološkog nalazišta antičkog utvrđenja Viminacijum.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd