LETNJA UMETNIČKA ŠKOLA: Radove predstavilo 40 studenata

Lj.B.

14. 07. 2024. u 13:54

Nakon sedam dana intenzivnog rada u četiri umetničke radionice, 40 studenata iz zemlje i inostranstva predstavili su javnosti svoje umetničke radove nastale na Letnjoj umetničkoj školi Univerziteta umetnosti u Beogradu pod nazivom Circle Point.

ЛЕТЊА УМЕТНИЧКА ШКОЛА: Радове представило 40 студената

univerzitet umetnosti

Prezentacija radova i svečano zatvaranje LUŠ održani su u Kulturnom centru Kikinda.

Javnosti su prikazani radovi sa muzičke, likovne, dramske radionice i radionice keramike koje su vodili dr um. Marko Stojanović (FMU), dr um. Nemanja Nikolić (FLU), dr um. Tara Manić (FDU) i dr um. Ljubica Knežević (FPU).

U galeriji Kulturnog centra Kikinda, otvorena je izložba Image + Film = Ecology, dok je na platou ispred Centra, prikazana izložba interdisciplinarnih radova koji spajaju muziku i skulpturu pod nazivom Echoes of Earth: A Sculptural Installation for 17 Speakers. Nakon toga je izvedena predstava Zeleno, volim te zeleno.

Ovogodišnja Letnja umetnička škola imala je za temu očuvanje prirode i održivost ekosistema, a zeleno okruženje grada Kikinde i Banata predstavljalo je dragocen izvor inspiracije studentima iz zemlje i inostranstva.

Škola je realizovana u saradnji Univerziteta umetnosti u Beogradu sa Kulturnim centrom Kikinda, i uz podršku Centra za likovnu i primenjenu umetnost Tera i grada Kikinda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)