NOVI MASTER PROGRAM: U pripremi učestvovala četiri fakulteta

B.B.

11. 08. 2024. u 17:55

MINISTARSTVO prosvete je odobrilo novi master studijski program - Master 4.0 Bioinformatika.

НОВИ МАСТЕР ПРОГРАМ: У припреми учествовала четири факултета

Foto: N. Fifić

Na multidisciplinarne studije u trajanju od dva semestra iz oblasti bioinformatike, upis prvih studenata je planiran od školske 2025/26. godine.

Program, koji su zajednički pripremili Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu kao nosilac, Elektrotehnički, Hemijski, Stomatološki fakultet i Institut za onkologiju i radiologiju Republike Srbije, najbolje je ocenjen na konkursu Ministarstva prosvete i Centra za četvrtu industrijsku revoluciju Srbije.

Organizovan je kao jedinstvena celina bez modula, a profilisanje se obavlja kroz odabir izbornih predmeta iz četiri izborne grupe. Studijski program su zajednički pripremili i izvodiće ga nastavnici i saradnici četiri fakulteta Univerziteta u Beogradu: Medicinskog, Elektrotehničkog, Hemijskog i Stomatološkog fakulteta, kao i Institutaza onkologiju i radiologiju Srbije. Ove visokoškolske ustanove pripadaju različitim naučno-obrazovnim poljima: medicinskom, tehničko-tehnološkom i prirodno-matematičkom, što predstavlja jedinstven primer u našem obrazovnom sistemu. Iz ovog programa proističe čak osam kratkih programa studija u trajanju od jednog semestra, koji nose po 30 ESP bodova.

Stručna praksa za 25 studenata će se izvoditi u 20 kompanija, uključujući najveće farmaceutske kuće u Srbiji. Uz 45 profesora Univerziteta u Beogradu, predavanja će držati i 28 gostujućih predavača iz privrede i renomiranih stručnjaka iz inostranstva (SAD, Nemačka, Belgija, Brazil, Italija, Hrvatska, Singapur). Program je namenjen studentima sva tri profila: medicinskom, tehničko-tehnološkom i prirodno-matematičkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD KLIKOVA DO NAPRETKA: Digitalni putevi mladih za održivi razvoj