Tvoj najlakši korak ka IT karijeri: Postani QA tester uz CODERS Lab

PROMO

21. 08. 2024. u 16:18

CODERS Lab, renomirana škola za kodiranje kao deo izdavačke kuće Klett, otvara prijave za obuku za QA testera koja uključuje celokupno znanje potrebno za dobijanje prvog posla u industriji.

Твој најлакши корак ка ИТ каријери: Постани QA тестер уз CODERS Lab

FOTO: Promo

Šta je QA testiranje?

QA testiranje (Quality Assurance testiranje) ili testiranje softvera je proces osiguranja kvaliteta softvera. Kroz planiranje, implementaciju i praćenje različitih aktivnosti osigurava se da proizvod ispunjava određene standarde kvaliteta.

QA (osiguranje kvaliteta) je ključno za razvoj softvera jer osigurava funkcionalnost, sigurnost i performanse proizvoda pre nego što dospe do korisnika. Kroz detaljno testiranje, QA timovi identifikuju i ispravljaju greške, smanjujući troškove i povećavajući zadovoljstvo korisnika. Stoga QA tester je značajan član tima koji osigurava uspeh proizvoda.

Ukoliko ti je važan kvalitet, lako uočavaš nepravilnosti i greške, poseduješ analitičke i kritičke sposobnosti i zanima te tehnologija posao QA testera je prava opcija za tebe.

FOTO: Promo

Kako postati QA tester?

Najbrži i najlakši način za sticanje znanja potrebnih za profesiju testera je završavanje kursa ili obuke. Prilikom odabira obuke važno je obratiti pažnju na sam program (da li obuhvata učenje svih potrebnih alata) i na odnos prakse i teorije. Teorija je nezaobilazna, ali praksa i rad na stvarnim projektima će te adekvatno pripremiti za posao QA testera.

Šta ćete naučiti na Coders Lab obuci?

Cilj obuke jeste da polaznika u potpunosti pripremimo za rad odmah nakon obuke. Fokus je na praktičnom radu u manjim grupama uz neograničenu podršku predavača i mentora.

Na obuka mogu da se prijave svi koji su zainterestovani za testiranje, poseduju osnovno poznavanje rada na računaru i znaju engleski jezik. Nikakvo predznanje iz IT-a ili testiranja nije potrebno.

Tokom obuke naučićete:

  • Tehnike manuelnog testera, kako da upravljate testovima i alataima za podršku testiranju.
  • Učestvovaćete u punom Scrum sprintu i testiraćete stvarnu aplikaciju.
  • Postaćete ISTQB sertifikovani tester. ISTQB je svetski priznat sertifikat za testere koji će bućim poslodavcima posvedočiti o tvom znanju i spremnosti za rad u IT industriji.
  • Osnove Java, HTML i CSS jezika, kao i kako koristiti Linux, JetBrains i Git.
  • Savladaćete Javu i Selenium. Svladaćete korišćenje najpopularnijih alata i okvira koji se koriste za automatizovano testiranje.
  • Kreiraćete automatizovane testove (funkcionalne i performantivne) za stvarnu aplikaciju. Primenićete naučeno na praktičnom primeru.

Iskustva polaznika

"Najinteresantnije na obuci je bila praktična primena testiranja na realnim projektima, ali i veliki broj samostalnih zadataka koje sam dobila da radim kod kuće. Procesi snimanja testova u odgovarajućim alatima su mi bili najzanimljiviji."

Anđela Avramović, polaznica Manual tester obuke

"Mentori odgovaraju veoma brzo na poruke, instruktori lepo objašnjavaju i kada se nešto ne razume, uvek se može pitati pitanje, a oni daju sve u njihovoj moći da vi sto bolje razumete i shvatite, objasniće i više puta ako je to potrebno.”

Tamara Garić, polaznica Manual tester obuke

“Na odluku da upišem u Coders Lab-u najviše je uticao kvalitet nastavnog programa, to što je obuka online a predavanja u večernjim časovima i vikendom. Takođe, to što na kraju obuke mi je omogućeno polaganje ISTQB ispita. Najviše mi se dopao kada smo prešli na praktičnu primenu znanja i rad u JIRA softveru"

Darko Bogojević

Kako se prijaviti?

Obuka za QA testera počinje u oktobru 2024. godine i traje do aprila 2025. godine. Predavanja se održavaju uživo, onlajn, u večernjem terminu, što omogućava fleksibilnost i lako usklađivanje sa drugim obavezama. Radi se u malim grupama 12-15 polaznika, tako da je neophodno rezervisati svoje mesto na vreme.

Ne propustite priliku da postanete QA tester – prijavite se odmah!

Za sve dodatne informacije, prijavu ili besplatne konsultacije sa savetnikom za obuke posetite www.coderslab.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MARINKO MADŽGALJ BI DANAS SLAVIO 46. ROĐENDAN: Večiti dečak je otišao prerano - porodica i prijatelji se još uvek ne mire sa gubitkom