PRIJAVE ZA UČENIČKE KREDITE OD 2. SEPTEMBRA: Prijavljivanje kombinovano putem portala i na papiru

Lj.B.

28. 08. 2024. u 11:39

PRIJAVA učenika za učeničke kredite počinje od 2. septembra, kada će Portal za prijavu za učeničke i studentske stipendije i kredite biti pušten u rad. Prijava za studente počinje 1. oktobra ove godine.

ПРИЈАВЕ ЗА УЧЕНИЧКЕ КРЕДИТЕ ОД 2. СЕПТЕМБРА: Пријављивање комбиновано путем портала и на папиру

Foto: Privatna arhiva

Ovo je saopštilo Ministarstvo prosvete uz napomenu da je Uputstvo za podnošenje prijave na konkurse za učeničke kredite i stipendije dostupno na adresi: https://kreditistipendije.prosveta.gov.rs

U prvoj godini upotrebe sistem će pojednostaviti podnošenje i obradu zahteva za učeničke i studentske stipendije i kredite, dok će u narednim godinama biti razvijan kako bi se postupak potpuno digitalizovao, smanjili administrativni troškovi, upotreba papirnih dokumenata i omogućilo praćenje i od strane Ministarstva i od strane stipendista.

Ipak, takav pristup zahteva određene zakonske izmene koje nije bilo moguće sprovesti za ovogodišnji konkurs, te će prijavljivanje ove godine biti sprovedeno kombinovano, elektronski i u papiru. Ovim će postupak prijave za ovu godinu biti delimično olakšan i značajno efikasnije sproveden.

Na godišnjem nivou više od 45.000 studenata i učenika konkuriše za kredite ili stipendije. Ministarstvo prosvete odobri oko 30.000 stipendija i kredita.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Novak Đoković ovo nije doživeo sedam godina