RAZMENA STUDENATA TEHNIČKIH NAUKA: Naši profesori u poseti Univerzitetu u Ingoštatu u Nemačkoj

Lj.B.

09. 09. 2024. u 13:59

Visoka delegacija Univerziteta u Beogradu posetila je Tehnički univerzitet u Ingolštatu u Nemačkoj.

РАЗМЕНА СТУДЕНАТА ТЕХНИЧКИХ НАУКА: Наши професори у посети Универзитету у Ингоштату у Немачкој

univerzitet u beogradu

Univerzitet predstavljali su rektor prof. dr Vladan Đokić, dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Vladimir Popović, dekan Tehnološko-metalurškog fakulteta prof. dr Petar Uskoković, dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Dejan Gvozdić i dekan Saobraćajnog fakulteta i izabrani prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr Nebojša Bojović.

Sa kolegama iz Ingolštatu dogovorena je dinamična saradnja, pre svega razmena studenata i učešće u zajedničkim istraživačkim projektima u oblasti tehničkih i tehnoloških nauka i inženjerstva.

Dobrodošlicu na jedan od najpoznatijih tehničkih univerziteta u Nemačkoj našoj delegaciji poželeo je predsednik THI prof. dr Valter Šober, a u razgovorima su učestvovali i potpredsednici ove ustanove prof. dr Danijel Grosman i prof. dr Elke Fajfel, dekan Elektrotehničkog i fakulteta informacionih tehnologija THI prof. dr Andreas Hagerer i čelnici departmana prof. dr Dirk Heft, prof. dr Bernard Aksman, prof. dr Seren Gretrup, Sonja Bedington i Fiona Nimser.

Tokom dvodnevne akademske posete, delegacija Univerziteta u Beogradu srdačno je dočekana i u centrali kompanije Audi, kao i u više tehničkih laboratorija i odseka THI.

Tehnički univerzitet primenjenih nauka u Ingolštatu je nemački državni univerzitet, trenutno sa oko 6.500 studenata na pet fakulteta na više od 80 studijskih programa. Centralni fokus istraživanja i nastave su u tehnologiji i biznisu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUKA PRIJATELJSTVA ZA NAPUŠTENE LJUBIMCE: Meridian fondacija donirala prihvatilištu za pse i mačke u Somboru (VIDEO)