EKOLOŠKA TRKA NA GRZI: Organizuje je „Naše stanište“, a prijavljivanje je u toku

Зорана Рашић
Zorana Rašić

26. 04. 2023. u 11:19

VRATI par sati prirodi“ naziv je ekološke akcije koju je neformalna grupa mladih „Naše stanište“ organizovala na Međunarodni dan planete Zemlje na Grzi, a sada na istom izletištu priprema organizaciju trke.

ЕКОЛОШКА ТРКА НА ГРЗИ: Организује је „Наше станиште“, а пријављивање је у току

Foto: Fejsbuk/Naše stanište

Prijavljivanje je već u toku, a učesnici treba da pretrče stazu dužine čak deset kilometara kroz predele Južnog Kučaja, što je za organizatora prva trka ovakve vrste, kažu u „Našem staništu“.

Plan je da se trka održi 25. juna. Njen značaj je takođe ekološki – skretanje pažnje na potrebu očuvanja životne sredine i, posebno, područja izletišta Grza, gde je ova neformalna grupa koja okuplja mlade sa teritorije Pomoavskog okruga već organizovala više akcija odnošenja smeća i čišćenja.

„Naše stanište“ je najavilo da sve takmičare očekuje poklon-paket koji sadrži ranac, dres, lanč paket, osveženje, te unikantu medalju za uspomenu, dok će pobednici dobiti pehare i diplome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)