INTERVJU NA MEĐUNARODNOJ SVEMIRSKOJ STANICI: Japanski milijarder - Želim da snimam filmove o svetu bez novca (VIDEO)

Tanjug

30. 12. 2021. u 20:43

JAPANSKI milijarder Jusaku Maezava izjavio je u intervjuu za TASS na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS) da planira da snimi film o svetu bez novca nakon svog budućeg putovanja na Mesec.

ИНТЕРВЈУ НА МЕЂУНАРОДНОЈ СВЕМИРСКОЈ СТАНИЦИ: Јапански милијардер - Желим да снимам филмове о свету без новца (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Želim da snimam filmove o svetu bez novca. Moje objašnjenja nisu dobra, pa ljudi ne mogu da razumeju šta ja zamišljam. Možda mi je potreban film da bi se razumele ove stvari - rekao je Maezava.

On je najavio da u 2023. planira let na Mesec, a da eventualno posle posle toga može da se posveti najavljenom filmu, čiji izlazak prema njegovim rečima treba očekivati u 2025. ili 2026, prenosi TASS.

Maezava je u intervjuu ruskom kosmonautu Aleksandru Misurkinu rekao da će film poslužiti da prenese ideju o oslobađanju od novca.

- Mislim, da bi svet trebalo da bude bolje mesto, a novac je neprijatelj naroda, pa bi i novac trebalo da nestane. A ako novac nestane, možda će nestati i svaka vrsta rata i sav kriminal uzrokovan novcem. Dakle, novac će nestati sa ovog sveta, i svaki vrsta zločina će takođe nestati - poručio je Misurkin.

Ruski modul Sojuz MS-20, u kojem su bili astronaut Aleksandar Misurkin, japanski milijarder Jusaku Maezava i njegov poslovni saradnik Jozo Hirano, sleteo je 20.decembra u Kazahstan, nakon što su na Međunarodnoj svemirskoj stanici boravili od 8. decembra.

Kako se navodi, zahvaljujući memorandumu o saradnji potpisanom između ruske novinske agencije i Roskosmosa, kosmonaut Aleksandar Misurkin postao je prvi dopisnik TASS- u svemiru i slao je tekstove o životu i radu na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna