VOZIO 400 NA SAT: Češki tajukun u Bugatiju „skoknuo“ do Nemačke da isproba novi auto (VIDEO)

Novosti online

19. 01. 2022. u 22:33

ČEŠKI tajkun Radim Paser vozio je svoj „bugati širon“ brzinom od 417 kilometara na sat auto-putem u Nemačkoj i sve snimao, zbog čega je ministarstvo saobraćaja te zemlje izdalo oštro saopštenje u kom je navelo da je u pitanju „svirepa vožnja“.

ВОЗИО 400 НА САТ: Чешки тајукун у Бугатију „скокнуо“ до Немачке да испроба нови ауто (ВИДЕО)

Foto Vikipedija CC BY-SA 2.0 Matthew Lamb

Na snimku koji je objavljen na Paserovom Jutjub kanalu vidi se kako on vozi „bugati“ ekstremnom brzinom na delu auto-puta A2 između Berlina i Hanovera. Paser je ispod videa napisao da je snimljen prošle godine, na ravnoj deonici od 10 kilometara s tri trake i tokom odlične vidljivosti i dodao da je „sigurnost bila prioritet“.

Međutim, na snimku se vidi da vidljivost baš i nije bila dobra, jer je padao sumrak.

Iako na tom delu auto-puta nema ograničenja brzine, reagovalo je nemačko ministarstvo saobraćaja saopštenjem u kom je navelo da je „takav svirep način vožnje u redovnom putnom saobraćaju nedopustiv i opasan jer može dovesti do ugrožavanja svih učesnika u saobraćaju“.

Ministarstvo je napomenulo da zakon zahteva od vozača da „voze samo toliko brzo da je vozilo stalno pod kontrolom.

Paser je, prema „Forbsu“, 33. najbogatija osoba u Češkoj s bogatstvom od 308 miliona dolara, prenosi „Jutarnji list“.

Inače, „bugati širon“, kojim je češki tajkun vozio 417 na sat, ima motor od 8.000 kubika i 1.500 konjskih snaga. Do 100 na sat ubrzava za 2,4 sekunde, do 200 za 6,5 sekundi, do 300 na sat za 13,6 sekundi, a do 400 za 32,6 sekunde.

Da bi se zaustavio pri brzini od 400 na sat, potrebno mu je samo 9,4 sekunde, navodi se na sajtu kompanije „Folksvagen“. Maksimalna brzina elektronski mu je ograničena na 420 kilometara na sat.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)