PREMINULA DŽINOVSKA PANDA LE LE: Provela 20 godina u zoovrtu u Memfisu

Tanjug

03. 02. 2023. u 23:49

DžINOVSKA panda Le Le umrlje posle 20 godina provedenih u zoološkom vrtu u Memfisu, prenosi AP.

ПРЕМИНУЛА ЏИНОВСКА ПАНДА ЛЕ ЛЕ: Провела 20 година у зооврту у Мемфису

Foto: Profimedia

Panda, rođena 18. jula 1998, umrla je u sredu, rekla je portparolka zoološkog vrta Rebeka Vinčester. Uzrok njegove smrti tek treba da se utvrdi i medicinska istraga je u toku.

-Ime Le Le u prevodu znači „srećan srećan“, što savršeno odražava njegovu ličnost, navodi se u saopštenju zoološkog vrta.

-Le Le je bio srećan medved koji je uživao u jabukama i opuštao se pokrivajući se sveže iseckanim bambusom. Imao je ležernu ličnost i bio je miljenik svih koji su ga upoznali i radili sa njim tokom godina, dodaje se u saopštenju.

Le Le je bio u zoološkom vrtu od 2003. i očekivalo se da će se uskoro vratiti u Kinu sa ženkom pande La La, pošto je okončan ugovor o "pozajmici" sa Kineskom asocijacijom zooloških vrtova.

Očekivani životni vek džinovske pande u divljini je oko 15 godina, ali u zatočeništvu žive čak i do 38 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!