NEVEROVATNA PRIČA: Čistila kuću pa pronašla stari loto lostić, kada je otišla da proveri je li dobitan ostala u šoku

Novosti online

02. 01. 2024. u 09:10

DA čišćenje kuće nekada itekako može da se isplati dokazala je i jedna gospođa iz nemačkog grada Magdeburg, koja je uoči Božića, sasvim neplanirano, osvojila 100.000 evra.

НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА: Чистила кућу па пронашла стари лото лостић, када је отишла да провери је ли добитан остала у шоку

Foto: EPA

Ova vest se možda i ne bi našla na naslovnicama svih svetskih medija da se dobitak nije otkrio sasvim slučajno i to nakon puna 34 meseca.

Neverovatan splet okolnosti

Stanovnica Magdeburga, čiji identitet nije poznat, samo dan uoči katoličkog Božića postala je prava senzacija, a vest da je nakon skoro tri godine unovčila listić za lutriju mnogima je podigla praznično raspoloženje.

Naime, gospođa je još 27. februara 2021. godine učestvovala u igri na sreću Loteri Super 6, a listić koji joj je doneo sreću koštao je oko 40 eura. Dobritnu kombinaciju srećna dobitnica je ponavljala čak četiri nedelje uzastopno, ali joj prethodni listići nisu doneli sreću.

Nakon što je popunila listić za lutriju, žena ga je stavila na stočić u denvnom boravku i na njega potpuno zaboravila. Tamo je, među svim ostalim papirićima, časopisima i novinama on stajao puna 34 meseca, sve do dana uoči Božića, kada je odlučila da je konačno došlo vreme da pobaca sve što joj ne treba sa stola.

Tada je ugledala papirić iz februara 2021. godine, ali se dobitku nije nadala. Ipak, otišla je da proveri da kojim slučajem nije osvojila makar nešto, a kada je došla na šalter lutrije, odgovor blagajnika je, blago rečeno, zaprepastio: "Osvojili ste nagradu od 100 hiljada evra!"

- Ne mogu da verujem. Osećaj je kao da sam ponovo pronašla davno zaboravljeno blago - izjavila je žena za magazin San.

Još 660.000 evra čeka svoje dobitnike

Heroina ove priče nije jedina koja je propustila vest da je osvojila na lutriji u 2021. godini. Prema navodima kompanije za igre na sreću Loto-Toto, još uvek ima ukupno 660.000 evra koji strpljivo čekaju svoje dobitnike. Najveći iznos pojedinačnog dobitka je sada 5.000 evra, a svoje nagrade srećni dobitnici mogu preuzeti sve do 31. decembra 2024. godine.

Iznos neisplaćenih dobitaka iz 2022. godine iznosi oko 850.000 evra, a svi kojima je promakla informacija da su osvojili na lutriji, nagrade mogu preuzeti do kraja 2025. godine. Ostaje samo da vidimo da li će svi Nemci sada redom krenuti da pretražuju kuće i izvrću džepove ne bi li pronašli svoje tikete ili će, pak, čekati poslednji trenutak da unovče dobitak.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: ODUVAO GA VETAR: Mećava pogodila rusku Jakutiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)