ADVOKATI SAVETUJU KAKO DA IZBEGNETE RAZVOD: Osobe u braku srećnije su od samaca

Bojana Jovanović

19. 08. 2024. u 14:00

SREĆAN brak vas zaista čini srećnim, tvrdi psiholog sa Harvardskog univerziteta, dr Danijel Gilbert. Prema njegovim navodima, osobe u braku srećnije su od neoženjenih/neudatih, jer je najbolji pokazatelj ljudske sreće kvalitet društvenih odnosa. Međutim, nije tako jednostavno ostvariti srećan brak, potrebno je mnogo rada, predanosti i iskrene ljubavi.

АДВОКАТИ САВЕТУЈУ КАКО ДА ИЗБЕГНЕТЕ РАЗВОД: Особе у браку срећније су од самаца

Foto Shutterstock

A ko se bolje od advokata za porodično pravo i razvode razume u bračne probleme? Zato vam donosimo nekoliko saveta eksperata za razvode kako da svoj brak zadržite ili „pretvorite“ u srećan.

Ne ostavljajte po strani male probleme

Bez obzira na to koliko vam se neka sporna pitanja u početku čine malim, ako ih ne rešavate u hodu ona će se sabirati i još više pogoršati stanje prilikom buduće argumentacije problema. Čak mogu postati dovoljno moćna da vam unište brak. Prema rečima Džejmsa Sekstona, advokata za razvode, brak je živi organizam. Oba partnera moraju biti odgovorna. Ne smeju dozvoliti da se gomila ogorčenost jer nisu voljni da se suoče sa problemima.

Razgovarajte o svojim potrebama

Dobro je da partneru saopštite svoje potrebe i želje, kako biste bili sigurni da za njih nema vezanih tajni i nesporazuma i da se savršeno razumete. Prema Sekstonu, važno je obratiti pažnju na svoje, kao i na potrebe partnera. Zatim bi trebalo jasno da komunicirate o tome šta vam treba, šta želite, volite i ne volite.

Hvalite jedno drugo u javnosti

Komplimente ne bi trebalo jedno drugome da dajete samo kad ste sami, uputite ih voljenoj osobi i u javnosti. Pohvalite je pred drugim ljudima, prijateljima ili članovima porodice, pa ćete se oboje osetiti ponosnima. Naravno, partner će vam reći ako mu je neprijatno da bude pohvaljen u javnosti.

Važno je da radite stvari zajedno, ali i sami

Ne možete zauvek samo da odlazite na posao, potom jedete, gledate TV i idete u krevet. Dobro je da zajedno radite stvari u kojima oboje uživate, one koje će pokazati da vam je stalo do vaše veze i da ste istinski srećni u blizini partnera. S druge strane, takođe bi valjalo da provodite neko vreme odvojeno i uživate sami u onom što volite da radite, ili se družite sa prijateljima. Zdrava ravnoteža između ova dva vremena neophodna je u svakoj vezi.

Verbalno izražavajte ljubav

Reći „volim te“ svakog dana, bilo da je to ujutro, pre spavanja ili bilo kada u međuvremenu, je toliko lako da učinite, a ulepšaće dan vašeg supružnika. Reči ljubavi, gestovi pažnje i bilo šta drugo što vam padne na pamet je vrlo važno da bude deo vaše bračne svakodnevice. Čak i kada ne osećate ljubav u sebi već ste fokusirani na nešto drugo, ne bi trebalo da ignorišete ove dve reči. Tada je možda i najvažnije da se izgovore i čuju, jer će vas podsetiti na međusobnu ljubav.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROPSKI DAN PARKOVA: Dan posvećen zaštićenim područjima i nacionalnim parkovima