DEŠAVA SE SAMO JEDNOM GODIŠNJE Astro savet za ponedeljak, 15. april: Prva Mesečeva četvrt je u Raku - Dobro razmislite pre donošenja odluka

Astrolog Marina Jungić Milošević

15. 04. 2024. u 07:00

JEDNOM godišnje, prva Mesečeva četvrt formira se u Raku, znaku kojim Mesec upravlja, zbog čega je uticaj ove faze veći.

ДЕШАВА СЕ САМО ЈЕДНОМ ГОДИШЊЕ Астро савет за понедељак, 15. април: Прва Месечева четврт је у Раку - Добро размислите пре доношења одлука

Foto: Profimedia

Još je veći jer se radi o prvoj četvrti, kada Mesec raste, pripremajući se za fazu punog Meseca u Škorpiji, koji će biti u noći između 23. i 24. aprila. Prva četvrt u četvrtom zodijačkom znaku stavlja akcenat na emocije, raspoloženje, podsvest, dom, porodicu, majku i druge važne ženske figure u našem životu (baka, tetka, sestra, ćerka), kao i na domovinu (rodoljubiva osećanja), ali i porodični biznis.

U fazi prve Mesečeve četvrti u hipersenzibilnom, intuitivnom vodenom znaku Raka, Sunce je uvek u temperamentnom, impulsivnom, vatrenom znaku Ovna (ove godine, na 26. stepenu), tako da se obrazuje napet aspekt (kvadrat) između Sunca i Meseca - simbola svesti i podsvesti, razuma i emocija, muškog i ženskog principa.

Osim sa Suncem, prva Mesečeva četvrt, ove godine, pravi napete aspekte i sa retrogradnim Merkurom i Plutonom, zbog čega se treba paziti nelogičnih zaključaka i pogrešnih odluka.

Mesec vlada četvrtom astrološkom kućom Ovnova, koja "pada" u znak Raka, pa će, uz Rakove (promenljivo raspoloženje, podložnost uticaju žena), oni najviše osetiti uticaj ove Mesečeve četvrti (trzavice u domu i porodici, sa ženama), ali i Vage (na poslu) i Jarčevi (partnerski odnosi).

Svetla tačka su harmonični aspekti sa Marsom (akcija, borbenost), Saturnom (upornost) i Neptunom (intuicija, mašta), koji pomažu da se prebrode nesporazumi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)