ČUVAJTE SE BURNIH REAKCIJA Astro savet za sredu, 29. maj: Spoj Merkura i Urana donosi i genijalne ideje

Astrolog Marina Jungić Milošević

29. 05. 2024. u 07:00

KONJUNKCIJA Merkura i Urana u Biku, planeta logike i bunta, nije baš neki astrološki "par", budući da je Merkur simbol dogovora, a Uran svojeglavosti.

ЧУВАЈТЕ СЕ БУРНИХ РЕАКЦИЈА Астро савет за среду, 29. мај: Спој Меркура и Урана доноси и генијалне идеје

Foto: Profimedia

A Mesec u Vodoliji pravi kvadrat sa obe planete. Zato ova konjunkcija danas može da pokvari pregovore i dogovore, kako poslovne, tako i sve ostale, jer će jedna strana insistirati na svom stavu i mišljenju, dok će drugu to nervirati i pokušavaće da nađe najbolje rešenje. Na sreću, uticaj ovih planeta je oslabljen u Biku, tako da ne mogu da naprave veći haos, kao što bi moglo da se desi kada bi se, na primer, našle u Škorpiji.

Ipak, ako se zna da je Uran, planeta ekscentričnosti ali i genijalnosti, viša "oktava" Merkura, onda ove dve planete udružene mogu doneti i genijalne ideje, kao i talenat za šah, astrologiju, programiranje, IT stručnjake.

Osobe koje imaju ovakav aspekt u svom horoskopu, misle uvek drugačije, prilično su tvrdoglave i ne vole da im iko nameće svoje mišljenje, ni stavove. Njihov nervni sistem prilično je napet, pa kada su isprovocirane, neće imati nimalo takta i reagovaće vrlo burno, čak eksplozivno. Na zdravstvenom planu, mogu da imaju problema sa srcem.

Ovaj aspekt donosi i opasnost u saobraćaju (ako se Uran nađe u trećoj astrološkoj kući), kao i prekid kontakata sa nekim rođakom, a sa Uranom u devetoj kući i prekid studija, turbulenciju u avionskim letovima, kao i neku fobiju (Uran u 12. kući).

Svetla tačka dana je trigon između Sunca u Blizancima i Meseca u Vodoliji, koji donosi ravnotežu između svesti i podsvesti, energičnosti i podložnosti uticajima okoline. Zato nećete pogrešiti ako danas potražite savet ili podršku od uvek i o svemu informisanih Blizanaca, hladnokrvne Vage ili originalne Vodolije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA ROKVIĆ NASTAVLJA HUMANITARNU MISIJU: Patike sa hodočašća prodate za pola miliona - evo koliko novca je do sada sakupljeno (FOTO)