U OVOJ AVIO-KOMPANIJI SU PSI NA PRVOM MESTU: Na letu imaju krofne i šampanjac, a maženje je imperativ

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 05. 2024. u 23:59

MALI, veliki, čupavi, kratkodlaki, mladi i razigrani, vremešni i mirni - svi psi imaju jednako pravo da sa svojim vlasnikom putuju na odmor ili poslovni put u drugu državu.

У ОВОЈ АВИО-КОМПАНИЈИ СУ ПСИ НА ПРВОМ МЕСТУ: На лету имају крофне и шампањац, а мажење је императив

Foto: Tanjug/AP

Međutim, komercijalne avio-kompanije smatraju drugačije i vlasnicima dopuštaju da u kabinu aviona unesu samo kučiće čija težina ne premašuje prosečnih 8 do 10 kilograma. Ovakva nepravda iznedrila je novu ideju, koja će se najviše dopasti vlasnicima svih ostalih kategorija pasa.

U AVIO-KOMPANIJI BARK ER PSI SU PRIORITET

Bark Er nije obična avio-kompanija - to je prva luksuzna avio-kompanija koja omogućava putovanje sa psima na najvišem mogućem nivou. Na njihovim letovima psi imaju isti, a možda i bolji tretman nego ljudi na običnim letovima, kao i priliku da sa svojim vlasnicima i drugim kucama druže u kabini aviona. Posadu čine veliki ljubitelji životinja koji će pored svog osnovnog posla uvek izdvojiti vreme i za maženje sa krznenim putnicima.

-Za razliku od bilo koje avio-kompanije, mi dobrobit pasa stavljamo na prvo mesto, oni su naš najveći prioritet. Svaki detalj na našim letovima je prilagođen njima, navela je avio-kompanija Bar Er na svom zvaničnom Instagram nalogu. "Od ideje do realizacije prošlo je punih 10 godina, ali smo ponosni i srećni što konačno psima možemo pružiti ono što zaslužuju", stoji u opisu fotografije koja je objavljena.

KROFNE, ŠAMPANjAC I "BARKAĆINO" ZA SVE KRZNENE PUTNIKE

O tome koliko se u avio-kompaniji Bark Er vodi računa o tome da četvoronožnim putnicima ništa ne fali tokom leta svedoči i činjenica da se specijalno za njih pripremaju i posebne poslastice, poput krofni, šampanjca za pse i "barkaćina" (prirodnog šlaga koji se servira u šoljici za kapućino). Osim toga, za kuce koje se boje letenja i buke kompanija pruža i posebne štitnike za uši, koji neutrališu buku i pomažu putnicima da se umire.

Avioni koji se nalaze u floti Bark Er-a imaju 15 prostranih sedišta raspoređenih tako da u svakom trenutku psi mogu da se međusobno druže, ukoliko to žele, a opet - da postoji i privatnost ukoliko je to potrebno. Cena karata za letove "psećom avio-kompanijom" kreću se u iznosu od 6 hiljada dolara pa naviše, zavisno od polazne tačke i destinacije, a u ovom trenutku avioni lete na relacijama između Njujorka i Los Anđelesa i Pariza i Londona.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače