UGODITE SEBI MALIM STVARIMA U KUĆI: Minimum ulaganja za maksimalno uživanje

Bojana Jovanović

11. 07. 2024. u 16:42

DANI nam prolaze u jurnjavi, zbrci, trci, često ne stignemo ni da se valjano pogledamo u ogledalo pre izlaska, jedemo s nogu ili za stolom, ali na brzinu, dok su nam misli ko zna gde.

УГОДИТЕ СЕБИ МАЛИМ СТВАРИМА У КУЋИ: Минимум улагања за максимално уживање

Foto Shutterstock

Ne primećujemo lepotu ukusa hrane, pića, našeg stana koji smo opremili baš po svojoj meri, šoljice iz koje pijemo kafu. Samo konzumiramo, bez neke veće svesnosti o tome. Na kraju dana, osećamo se istoršeno, a zapravo smo sebe zanemarili. Pa, zašto, za promenu, ne bismo sebi maolo i ugodili?

Znamo da male stvari čine život, kao i sreću, i baš one su potrebne da bismo odvojili vreme za sebe i, u svom domu, uživali u trenutku. Zašto vam dan ne bi počeo doručkom u krevetu, serviranom na divnom poslužavniku, u porcelanskom setu koji čuvate negde zabačen za goste, kada dođu na slavu ili rođendan?

Iz kreveta možete početi i da radite, ako ste u žurbi, ali sve će vam mnogo lakše ići ukoliko, dok kucate na lap-topu u krilu, pored sebe imate savršeno aranžiran deo sa čajem i cvećem. Sam pogled i dodir svega toga budiće lepe emocije u vama i činiti da striktno poslovni momenat preraste u "posao i uživanje". Kasnije se udobno zavalite u "gnezdo" fotelju, sipajte piće u, znate onu čašu koju baš volite, i pustite omiljeni film ili muziku. Biće vam dovoljno samo nekoliko minuta da se opustite i uživate u trenutku koji ste, bez imalo finansijskih ulaganja, kreirali za sebe. Sve je vrlo jednostavno, a efektno.

Tako, recimo, jagode možete izneti u korpici od pruća, umesto u uobičajenoj činiji, večeru poslužiti na terasi koju ste okitili lampicama u obliku sijalica, staviti grančicu lavande, koja je sada u predivnom cvatu, sebi na tanjir, uz mirišljavu svećicu u tegli, ukrasiti sto za dvoje ruzmarinom i mini belim ružama. Poigrajte se bojama, mirisima, oblicima, teksturama i osetićete kako vam sva čula uživaju. Zar to nije baš ono što vam je potrebno?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)