VELIKA PROMENA U NJUJORŠKIM HOTELIMA: Gosti više neće dobijati ove, do sada uobičajene, stvari

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 07. 2024. u 23:45

HOTELI u Njujorku više neće gostima obezbeđivati sapune, šampone, balzame i losione u bočicama, a odluku o tome donela je Skupšitna Njujorka u nadi da će smanjiti otpad.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ЊУЈОРШКИМ ХОТЕЛИМА: Гости више неће добијати ове, до сада уобичајене, ствари

Foto: Free Images Pixabay

Počevši od 1. januara hoteli sa više od 50 soba neće obezbeđivati toaletne flašice ispod 330 ml, navodi se na veb stranici Odeljenja za zaštitu životne sredine i dodaje da će svako ko ne bude poštovao to pravilo dobiti prvo opomenu da ispravi grešku u roku od 30 dana, a ako to ne učini sledi kazna prvo od 250 pa onda i od 500 dolara.

Kako mediji navode, neki veliki hoteli već su počeli da se prilagođavaju odluci koja se odnosi na ugostiteljske proizvode za ličnu negu - a koje zakon definiše “kao proizvod koji obezbeđuje hotel, a namenjen je za čišćenje, pranje i kupanje i negu svih delova tela".

Uvođenje novog pravila počinje u velikim hotelima, dok će od 2026. svi hoteli u Njujorku morati da se pridržavaju novog pravila

Zakon je trebalo da stupi na snagu 1. januara 2023. godine, iako su lobisti hotelske industrije tražili odlaganje kako bi hoteli mogli da koristi pakovanja ostala na zalihama.

Prošle godine je sličan zakon stupio na snagu u Kaliforniji da zabrani male toaletne bočice na prvom mestu u državnim hotelima.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZA KULISA: Šta je sve Novak Đoković radio u Parizu pre osvajanja zlatne medalje - neviđene fotografije