OBAVEZNO IH DRŽITE NA POSLU: Ovih 5 biljaka donose sreću u kancelariji, a pročišćavaju i vazduh

Bojana Jovanović

16. 07. 2024. u 07:15

STRESU smo izloženi gde god se okrenemo, a, čini nam se, na poslu najviše.

ОБАВЕЗНО ИХ ДРЖИТЕ НА ПОСЛУ: Ових 5 биљака доносе срећу у канцеларији, а прочишћавају и ваздух

Foto Shutterstock

Da bismo ga, kao i nervozu, sveli na minimum, dovoljno je da svoj radni prostor oplemenimo biljkama. One ne samo da će svojim izgledom oplemeniti prostor, već će nam neke od njih doneti i sreću. Pitate se kako?

Znano je da biljke pročišćavaju vazduh oko sebe, a dokazano je da pojedine od njih mogu smanjiti negativne vibracije, emitovati pozitivne i pomoći nam da ostanemo pribrani u stresnim situacijama.

Navešćemo vam neke od biljaka koje su dobre za kancelariju:

Jade Plant – Crassula Ovata – Prema feng šuiju, biljke sa zaobljenim lišćem donose bogatstvo i uspeh, a ova, još znana i kao „biljka novca“, japanska je sadnica koja po verovanju pomaže finansijskom uspehu i prosperitetu.

Lucky Bamboo – Srećni bambus – Iako se ovako zove, ova biljka uopšte nije bambus, već je iz porodice dracena. Veruje se da donosi veliko bogatstvo, zdravlje i mir u svakom prostoru, pa i u kancelariji. Održava se lako, a povremeno zahteva malo orezivanja.

Peace Lilies – Spatifilum ili Ljiljan mira, izgleda egzotično a potrebno mu je veoma malo pažnje. Znan je kao osveživač vazduha, simbol pozitivnosti i dobre volje, a njegovi čvrsti cvetovi, prisutni tokom dužeg vremena, odlično se uklapaju u svaku kancelariju.

Dragon Tree – Zmajevo drvo donosi sreću na radnom mestu, uklanjajući toksine iz vazduha, a zanimljivo je da ga uopšte ne morate zalivati – dovoljno je da ga orošavate ili prebrišete s vremena na vreme vlažnom krpom. Njegovoj popularnosti doprinosi i to što ne zahteva direktno izlaganje sunčevoj svetlosti.

English Ivy – Engleski bršljan najefikasniji je prirodni čistač vazduha, a može odstraniti i najteže zagađivače, te je odličan izbor za kancelarije u kojima je smanjen ili ne postoji dovod svežeg vazduha. Odlično „upija“ dim, pa ga je pogodno postaviti i u prostoriju za pušenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)