OD VISEĆIH DŽAKČIĆA, DO ŠKRINJE: Evo kako da kreativno rešite problem odlaganja igračaka

Bojana Jovanović

22. 07. 2024. u 11:00

MALO-malo pa nagazite na neku dečju igračku, a dogovor sa vašim mališanima da ih redovno pokupe za sobom uvek je kratkog daha.

ОД ВИСЕЋИХ ЏАКЧИЋА, ДО ШКРИЊЕ: Ево како да креативно решите проблем одлагања играчака

Foto Shutterstock

Međutim, ukoliko im prostor za njihovo odlaganje učinite atraktivnim i zanimljivim, oni že se lakše latiti tog posla, a i soba će im izgledati lepše. Postoji mnogo kreativnih rešenja za „skladištenje“ igračaka, a mi ćemo vam predstaviti samo neka od njih, koja su trenutno najpopularnija.

Fioke u obliku kocke mogu biti naslagane u dva reda, a izgledaće potpuno bajkoliko ukoliko na sredini budu imale prorez u obliku srca, kroz koji ćete ih otvarati i zatvarati. Kad tome dodate pastelne boje i tufne, dobili ste veoma funkcionalan, a vizuelno efektan, deo nameštaja, u koji mogu stati ma ama baš sve igračke vaših najmlađih. Ako biste ovu policu okrenuli vertikalno, a umesto onih kocki postavili, u pojedine šupljine, neke drugog dizajna, sa rupicama na sredini ili platnene, sa poklopcem, u vedrim bojama, a u „prazne“ kocke ubacili slikovnice i dečje crteže, dobili biste potpuno drugačiji deo nameštaja.

Klasične kutije za odlaganje takođe su dobro rešenje, a mogu biti od tvrđeg kartona, drveta ili plastike. Trenutno su moderne nežne boje, kao i tufne, pa sa tim dezenima nećete pogrešiti. Zanimljiva ideja su i stilizovane drvene gajbice, ofarbane u belu boju, ali premazane tako da izgledaju kao starinske, kao i platnene korpe sa ivicama od ratana, koje lako možete gurnuti ispod dečjeg stola od svetlog drveta, a da pri tgom izgledaju lepo.

Takođe, na stranicu bilo kog dela nameštaja možete postaviti raznobojne kuke, a na njih obesiti džakčiće vedrih boja, različite veličine, u koje će vaša deca sa radošću ubacivati omiljenog medu ili čitavu „četu“ igračaka. Rešenje za manji prostor je viseća mreža za igračke, sa nekoliko nivoa i velikim rupama na svakom od njih, kroz koje može proći sve, od sitnica do krupnijih predmeta. Zakačite je za kuku na plafonu, a kada je ispraznite vrlo se lako složi i zauzme malo mesta.

Drvena škrinja, čiji je poklopac tapaciran tako da se na njemu može udobno sedeti, zbog svoje multifunkcionalnosti još jedna je od dobrih ideja – u nju možete složiti sve igračke, a kada se zatvori izgleda moderno i rustično.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Dronom ubijen Ivan Šaljnev