OVO SE DEŠAVA JEDNOM GODIŠNJE Astro savet za nedelju 21. jul: Pun Mesec u Jarcu - Ne žurite sa odlukama i ugovorima

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

21. 07. 2024. u 07:00

JEDNOM godišnje, pun Mesec (emocije, intuicija, podsvest, putovanja, mašta, žene, narod, dom, porodica, domovina), nađe se u poslovičnom, uzdržanom Jarcu, a ove godine će se formirati na 29. stepenu desetog zodijačkog znaka, 21. jula, oko podneva.

ОВО СЕ ДЕШАВА ЈЕДНОМ ГОДИШЊЕ Астро савет за недељу 21. јул: Пун Месец у Јарцу - Не журите са одлукама и уговорима

Foto Shutterstock

Biće dobar za poslove u vezi sa nekretninama, putovanjima, intelektualnim ali i kreativnim delatnostima.

Mesec se zadržava oko dva i po dana u jednom znaku, pa u toku 24 sata obrazuje različite aspekte, zbog čega najviše utiče na naše raspoloženje. Budući da je oslabljen u Jarcu (znaku Mesečevog pada) i oobrazuje napet aspekt sa Merkurom (logika, razum, biznis) čiji je uticaj već oslabljen u Lavu, odluke koje ćete narednih mesec dana donositi biće pod uticajem osećanja i podsvesnih želja. Preporučuje se oprez prilikom potpisivanja ugovora, čak bi ih trebalo odložiti.

Kada se pun Mesec nađe u Jarcu, Sunce je uvek u Raku, što stavlja akcenat na karijeru, posao, društveni status, tradiciju, praktične i materijalne stvari.

Aspekte punog Meseca u Jarcu će najviše osetiti Bikovi, Rakovi i Ribe, znaci u kojima je uticaj Meseca naglašen. Pun Mesec naročito utiče na žene, ali generalno pojačava emocije i čini da se više okrećemo ka porodici i partneru.

Ovogodišnji pun Mesec u Jarcu pravi harmonične aspekte sa Uranom u Biku i Marsom u Blizancima, kao i sa retrogradnim Neptunom. Trigon sa Uranom i Marsom, u različitim znacima, ali i dalje u konjunkciji, odgovara zemljanim i vodenim znacima treće dekade, Bikovima, Devicama, Jarčevima, Rakovima, Škorpijama i Ribama. Donosi im uspeh u poslovima sa nekretninama, intelektualnim i delatnostima koje podrazumevaju kraća putovanja, umetnosti, sportu, obrazovanju, poslovima sa strancima... Mesečev sekstil sa Neptunom, planetom nadahnuća, budi umetničku inspiraciju i podstiče motivaciju kod naučnika.

Konjunkcija punog Meseca na 29. stepenu Jarca i retrogradnog Plutona na nultom stepenu Vodolije, snažno utiče na podsvest, budi iracionalne strahove, naglašava isključivost, negativan uticaj žena, netoleranciju, donosi povređena osećanja...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)