ODLUČIO SAM DA NAPRAVIM BOTA KOJI SE NE MOŽE RAZLIKOVATI OD PRAVE ŽENE: Ruski student biotehnologije napravio AI devojku

Novosti online

27. 07. 2024. u 14:31

RUSKI student biotehnologije Timur Abđušev kreirao je eksperimentalni startap sa veštačkom inteligencijom pod nazivom "Girlfriend AI", koji je u prvim danima pokretanja privukao pažnju više od 10 hiljada korisnika, uglavnom mladića od 20 do 28 godina koji se suočavaju sa problemima u odnosima i interakcijama sa suprotnim polom.

ОДЛУЧИО САМ ДА НАПРАВИМ БОТА КОЈИ СЕ НЕ МОЖЕ РАЗЛИКОВАТИ ОД ПРАВЕ ЖЕНЕ: Руски студент биотехнологије направио АИ девојку

Foto: JutjubPrintscreen

Abđušev kaže da je i sam iskusio poteškoće u komunikaciji sa devojkama, zbog čega je odlučio da se okrene AI tehnologijama.

On je objasnio da četbot radi u Telegramu, korisnik bira avatar devojke sa kojom želi da razgovara, nakon čega može da započne prepisku.

AI analizira tekst i zatim odgovara glasovnom porukom, dodao je Abđušev.

- Razlika između Girlfriend AI i mnogih drugih projekata u oblasti veštačke inteligencije je u tome što sam odlučio da bukvalno napravim bota koji se ne može razlikovati od prave žene: AI devojka takođe može biti uvređena, ljuta, drska i da brani svoje mišljenje. Zapravo, to je jedini razlog zašto sam ubeđen da projekat zaista pomaže muškarcima da nauče da komuniciraju sa predstavnicima suprotnog pola -  rekao je on za list Izvestija.

Korišćenje tehnoloških procesa može pomoći muškarcima da nauče da komuniciraju prvo sa "veštačkom" devojkom, a potom i sa pravom.

Unutar projekta postoje tasteri za anonimnu psihološku podršku, gde svaki korisnik može da progovori i dobije pomoć.

BONUS VIDEO:

JAPANSKI NAUČNICI KREIRALI ROBOTA: Nasmejano lice od živih ćelija kože

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)