RODI SE I NAJVIŠE DECE: Zanimljivost - Avgustovske bebe su najsrećnije

Bojana Jovanović

16. 08. 2024. u 06:15

ZNATE li da je period čije dane uveliko trošimo, avgust, najpopularniji mesec rođenja!

РОДИ СЕ И НАЈВИШЕ ДЕЦЕ: Занимљивост - Августовске бебе су најсрећније

Foto Shutterstock

Naime, u ovom mesecu se, gledajući svetski prosek, rodi najviše dece. Zašto je to tako? Ne zna se sa sigurnošću, ali pošto su avgustovske bebe najčešće začete u novembru/decembru, najšeće objašnjenje je da možda do ovog bejbi buma dolazi zahvaljujući budućim roditeljima koji su želeli da se zajedno ušuškaju u tim hladnijim mesecima. Ako imate mališana rođenog baš u ovom toplom mesecu, ili ste i sami „avgustovac“, verujemo da će vas zanimati neka od sledećih saznanja:

Avgustovske bebe su veoma predsednički nastrojene. Prema istraživanjima, ova deca se rađaju sa velikim brojem liderskih osobina, kao što su smelost, harizma i odanost, te nije ni čudo što su sjajni predvodnici. Da u sebi već rođenjem imaju „predsednički materijal“ potvrđuju i Barak Obama, Bil Klinton, Lindon B. Džonson, pa i nekadašnji predsednik naše zemlje, Slobodan Milošević, svi rođeni upravo u ovom mesecu.

Foto: Profimedia

Vaša avgustovska beba je u poznatom društvu. Nekoliko slavnih ličnosti koje bi mogle “podeliti” datum rođenja sa vašom malom letnjom šećerlemom su Hale Beri, Džejson Momoa, Šarliz Teron, Vajola Dejvis, Ana Kendrik, Dženifer Lorens, Kris Hemsvort, Melisa Makarti, Ben Aflek, Stiv Karel, Mila Kunis, Tajka Vaititi, Kristen Vig, Kameron Dijaz, Demi Lovato… da spomenemo samo neke.

Istraživanjima je utvrđeno i da avgustovske bebe imaju sreće. Ne samo da su pune snage i energije, već njihova želja za životom ukazuje na naučno objašnjenje zašto ovi bebironi kada odrastu češće se izjašnjavaju srećnima od svih ostalih rođenih u nekom od preostalih 11 meseci u godini. U jednoj studiji istraživači su otkrili da ljudi rođeni u ovom mesecu imaju znatno veću verovatnoću da sebe tokom života smatraju srećnima. To nije loš pogled na život, priznaćete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRIVREDA SE SVE VIŠE OKREĆE VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: INNO-VERSE odlična platforma za bolje poslovanje