U KINI SE POJAVILI NEOBIČNI "TRUDNI" AUTOMOBILI: Šta je razlog ove komične pojave (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

11. 08. 2024. u 19:33

EKSTREMNE vrućine koje ovih meseci vladaju severnom hemisferom Zemlje utiču ne samo na ljude i biljni i životinjski svet, već i na četvorotočkaše.

У КИНИ СЕ ПОЈАВИЛИ НЕОБИЧНИ ТРУДНИ АУТОМОБИЛИ: Шта је разлог ове комичне појаве (ВИДЕО)

Foto: Free Images Pixabay

Ovoga puta svu pažnju ukrali su automobili iz Kine, koji su odjednom počeli da se naduvavaju, a snimci iz različitih regiona te istočne zemlje u kojima temperature dostižu i 50. podeljak Celzijusove skale kruže svim društvenim mrežama sakupljajući na stotine hiljada "lajkova".

"TRUDNI" KINESKI AUTOMOBILI SU PRAVA SENZACIJA

Ranije su se automobili farbali uz pomoć boje koja bi se uz pomoć kopmresora raspršivala na podlogu. Danas to više nije jedini način da četvorotočkaši oboje, a mnogi proizvođači radije pribegavaju postavljanju posebnih prianjajućih folija. Međutim, ono što je (očigledno) problem jeste što te folije nisu prilagođene baš svim vremenskim uslovima, a posebno ovako visokim spoljašnjim temperaturama.

Nakon dužeg stajanja na suncu, one postepeno počinju da se odlepljuju, a deo između njih i vozila puni vrelim vazduhom. Malo-pomalo, na haubi, krovu ili vratima počinje da raste "trudnički stomačić", koji izgleda u najmanju ruku smešno. Istina, vlasnicima ovih vozila ovaj fenomen verovatno nije toliko interesantan kao korisnicima društvenih mreža.

U CENTRU PAŽNjE NISU SAMO AUTOMOBILI KINESKIP PROIZVOĐAČA

U početku su korisnici društvenih mreža pisali da se ovako nešto može dogoditi samo na kineskim automobilima, pre svega zbog predrasuda da su oni manje kvalitetni od vozila japanskih, evropskih ili američkih proizvođača. Međutim, ubrzo se pokazalo da žrtve visokih temperatura nisu samo "Kinezi", već i druga, veoma luksuzna vozila, poput Audija, Be-Em-Vea i slično.

Kako pojašnjavaju poznavaoci ove metode "presvlačenja" automobila, ovako nešto je malo verovatno da se dogodi kada je u pitanju fabrička folija, ali je zato gotovo izvesno da će se desiti kada je vozilo naknadno prekriveno folijama radi promene originalne boje. Hoće li snimci iz Kine uticati na to da vlasnici automobila polako odustaju od ove metode bojenja automobila ostaje da vidimo.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKA SEVERNA FLOTA: Pogledajte vežbe protivpodmorničkog ratovanja u Barencovom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE KARIJEV SIN? Osvajao medalje sa reprezentacijom Nemačke, oženio lepoticu (FOTO)