KOLIKO JE STVARNOST UGROŽENA? Da li je granica između stvarnosti i veštačke inteligencije izbrisana (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

15. 08. 2024. u 00:00

AI modeli su prisutni već neko vreme, a koliko je veštačka inteligencija napredovala najbolje pokazuje video koji kruži društvenim mrežama.

КОЛИКО ЈЕ СТВАРНОСТ УГРОЖЕНА? Да ли је граница између стварности и вештачке интелигенције избрисана (ВИДЕО)

Foto Shutterstock

Korisnik platforme IKS (bivši Tviter) podelio je video žene koja drži govor a ljudi ne mogu da odrede da li se radi o stvarnoj osobi.

Naime, ovaj AI model izgleda toliko realistično da su mnogi napisali kako je granica između AI-ja i stvarnosti izbrisana.

-Nije stvarna. Nemojte verovati ničemu što vidite", napisao je jedan korisnik, dok je drugi u neverici pitao: "Ovo je u potpunosti AI?

-Nije savršeno, ali je veoma blizu. Ovo je blizu magije, zaključio je treći, dodajući kako je primetio nepravilnosti u vezi s mikrofonom, ali da je snimak svejedno zapanjujući, a neko se našalio napisavši: "Gotovo je".

"Ovo je ludo", "Prebrzo se ovo odvija" i "Izgleda ludo dobro, gotovo se ne može razaznati da se ne radi o stvarnoj osobi", neki su od komentara.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta su tašta i tast uradili kada je Dušan Mandić doneo treće olimpijsko zlato u vaterpolu (VIDEO)