IZNENAĐENJE ZA SVE FANOVE BITLSA: Sada možete da prenoćite na mestu gde se legendarni bend proslavio

Novosti online

21. 08. 2024. u 20:43

LOKACIJA u Liverpulu na kojoj su legendarni Bitlsi počeli svoju muzičku karijeru svirajući kao novi bend na igrankama, od nedavno je u ponudi na internetu kao mesto na kojem turisti i obožavaoci poznatog benda mogu da odsednu.

ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА СВЕ ФАНОВЕ БИТЛСА: Сада можете да преноћите на месту где се легендарни бенд прославио

Foto: Profimedia

Kasba Kofi Klub u kojem je nastupao bend Quarrymen, koji je kasnije promenio ime u Bitlsi, u vlasništvu je majke prvog bubnjara grupe Pita Besta, prenosi Gardijan.

Mesto gde je sve počelo za liverpulske legende kupila je 1954. godine Bestova majka nakon što je osvojila novac kladeći se na konjskim trkama na konja koji se smatrao potpunim autsajderom.

Kuću je koristila samo kao prebivalište do 1959. godine, ali onda je odlučila da otvori Kasba Kofi Klub u kojem je kao muzičku grupu angažovala bend Quarrymen, kasnije Bitlse, u kojem je kao bubnjar nastupao njen sin Pit.

Sada je dom porodice Best u Vest Derbiju pretvoreno u apartmane za odmor koje, preko Airbnb, mogu da iznajme obožavaoci Bitlsa širom sveta.

- Prvi put kada me je moja majka Mona dovela da vidim ovu zgradu, iskreno, izgledala mi je kao Drakulin dvorac - rekao je danas 82-godišnji Pit Best.

Ova zgrada se smatra jednom od najvažnijih u britanskoj muzičkoj istoriji, a sada ljubitelji Bitlsa iz celog sveta imaju priliku da prenoće na mestu u kojoj su njihovi idoli muzikom počeli da osvajaju svet.

BONUS VIDEO: 

LABUDOVO JEZERO NA LEDU: Pogledajte zapanjujući snimak balerine na severnom polu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMA TUGOVANJA: Ben Aflek sa njom provodi vreme na dan kada je DŽenifer Lopez podnela zahtev za razvod (FOTO)