ASTRO SAVET ZA NEDELJU 25. AVGUST: Konjukcija Meseca i Urana na Algoluti - Nove ideje, nagli raskidi, neočekivane selidbe

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

25. 08. 2024. u 07:00

PRELAZEĆI preko Bika, Mesec u popodnevnim satima, obrazuje konjunkciju sa Uranom, planetom preokreta i inovacija, na nekretnici Algolu (prelazi stepen za 72 godine) pa naučnicima i pronalazačima danas mogu pasti na pamet nove, sveže ideje.

АСТРО САВЕТ ЗА НЕДЕЉУ 25. АВГУСТ: Конјукција Месеца и Урана на Алголути - Нове идеје, нагли раскиди, неочекиване селидбе

Foto Pixabay free images

Ovaj aspekt može da donese i nagli raskid, neočekivanu selidbu...

Mada Algol od davnina nosi lošu simboliku - gubljenje glave, i bukvalno odsecanjem, ili na vešalima, električnoj stolici, u linču, ekstremističkoj akciji, prirodnoj katastrofi - nije uvek tako mračan. Algol može da naglasi i talente, umetničke ili za bavljenje naukom, kada se nađe u konjunkciji sa nekom planetom, podznakom ili osom astrološke kuće karijere.

Tako je Tesla na Algolu imao Uran , Ajnštajn Pluton, Ivo Andrić Mesec, princeza Dajana Veneru, Džon Lenon Uran, Pikaso Jupiter, Salvador Dali Mars, Isidora Dankan Pluton...

Osobe koje imaju neku ličnu planetu na Algolu (Sunce, Mesec, Merkur, Veneru, Mars) mogu da budu autodestruktivne ili opasne za druge, zavisno od aspekata koje ova zvezda obrazuje s drugim planetama. Tako, sa Venerom na Algolu, može da se izgubi glava za nekim, zbog ljubavi, ali i zbog novca, kocke, ali i viška kilograma, koji ugrožava zdravlje.

Takođe, Mesec obrazuje kvadrat sa retrogradnim Merkurom, sekstil sa Neptunom i trigon sa retrogradnim Plutonom, koji se polako priprema za povratak na 29. stepen Jarca.

Kvadrat između Meseca (narod, trgovina, emocije, žene)) u Biku (novac, ljubav) i retrogradnog Merkura (razum, logika) u Lavu (jači pol, autoriteti), danas nas čini razapetim između osećanja i razuma, sklonim nelogičnim zaključcima, a samim tim i pogrešnim odlukama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI NE MOGU DA DOĐU SEBI: Videli ono što je Nikola Jokić uradio u Sloveniji i ostali u šoku (VIDEO)