KROZ ZABAVU SE GRADE USPOMENE I TIMSKI DUH: Kako zajednička igra jača vezu između braće i sestara (FOTO)

Bojana Jovanović

30. 08. 2024. u 07:30

POVEZANOST između braće i sestara je zaista unikatna i specifična.

КРОЗ ЗАБАВУ СЕ ГРАДЕ УСПОМЕНЕ И ТИМСКИ ДУХ: Како заједничка игра јача везу између браће и сестара (ФОТО)

Foto Shutterstock

Oni odrastaju zajedno, dele iskustva i grade neraskidivu vezu koja nije bazirana samo na ljubavi i podršci, već i na zajedničkom putovanju kroz život. A jedan od najboljih načina za negovanje i jačanje ove povezanosti u mlađem dobu je upravo kroz igru.

Vreme za igranje nije samo zabavna aktivnost za decu, već i snažna alatka za izgradnju čvrste povezanosti među braćom i sestrama. Kada se zajedno igraju oni uče osnovne veštine poput komunikacije, kooperativnosti i rešavanja problema. Kroz igru, ove veštine mogu da postanu sastavni deo dečje interaktivnosti i da im pomognu u uspostavljanju dobrog i trajnog odnosa. Evo i kako:

Foto Pixabay free images

Kroz igru mališani međusobno razmenjuju misli i pokrete u opuštenoj atmosferi, kao stvorenoj za uživanje, namenjenoj samo njima. Na taj način zajedno rade na postizanju istog cilja. Takođe, jezičke veštine se poboljšavaju prilikom pregovaranja o ulogama i pravilima određene igre. Razvijaju se mogućnosti za rešavanje problema, kada se zajedno suoče sa izazovima i preprekama.

Još jedan važan segment života nastaje ovom prilikom, a to je stvaranje zajedničkih uspomena. Bilo da je u pitanju pravljenje tvrđave od peska, igranje žmurki, pitalica ili plesa uz omiljene pesme, ove razigrane aktivnosti postaju važan segment zajedničkog života kog će se mališani rado prisećati u godinama koje dolaze, jačajući na taj način vezu među njima, kao i osećaj zajedništva i van kruga porodice.

Foto Shutterstock

Igranje jača timski duh i komunikativnost, ali i pruža mogućnost braći i sestrama da se zabavljaju i jednostavno uživaju u zajedničkom društvu. Smeh i radovanje jedni su od esencijalnih aspekata svakog odnosa, a učestvovanje u razigranim aktivnostima stvara pozitivnu atmosferu koja jača vezu među vašim ćerkama i sinovima.

Znamo da katkad odnosi u porodici mogu biti komplikovani. Provođenje vremena u zajedničkoj igri braće i sestara ima krucijalnu ulogu u održanju njihove povezanosti do kraja života, bez obzira na sve što se može isprečiti među njima, pa i na lošije međuljudske odnose među ostalim članovima porodice ili familije. Sestre i braća često postaju prvi prijatelji i poverenici jedno drugom. Njihova povezanost jača kroz sticanje zajedničkih iskustava i međusobno razumevanje. Uz to, odnos između rodbinski povezanih mališana ključan je za razvijanje socijalnih veština i emocionalne inteligencije.

Foto Pixabay free images

Sledeći put kad budete uživali gledajući svoju decu kako se smeju i zabavljaju prilikom najrazličitijih igrarija, osetićete još veći ponos i toplinu u srcu, znajući da vaši mališani na taj način stvaraju povezanost, toliko snažnu da je nijedna životna "detonacija" ne može urušiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NE VERUJE ŠTA GA JE SNAŠLO Završni masters visi o koncu?!