NAPRAVITE SAMI: Sladoledi od dinje i lubenice na štapiću
OSIM što su ukusne, lubenice i dinje sadrže vrlo malo kalorija.

Foto Shutterstock
Ove ukusne poslastice ubrajaju se u najzdravije namirnice, a najbolja stvar je što može poslužiti kao odlična baza za razne niskokalorične deserte.
Volimo je stavljati u salate, jesti samu ili kombinovati u koktelima, a ovog puta vam predstavljamo i u formi sladoleda na štapiću – koji možete jesti do mile volje, bez straha od nepotrebnog unosa kalorija i nezdravih šećera.
Potrebno je:
- 1/2 lubenice srednje veličine
- dinja
- 2 limete
- 100 ml vode
- 4-5 kašika smeđeg šećera
- 10 drvenih štapića za sladoled
Priprema sladoleda od dinje i lubenice
Stavite šećer u vodu i mešajte dok se ne rastopi, a potom umešajte isceđene limete. Lubenicu i dinju očistite od semenki i iseckajte ih na komadiće, pa zajedno izmiksajte u blenderu, sa šećernim sirupom. Prespite smesu za sladoled u kalupe željenog oblika i stavite u zamrzivač. Kada se malo stegnu, pažljivo ubacite drvene štapiće i ostavite da se dobro zaledi sladoled, najmanje četiri sata. Ukoliko nemate kalupe za sladoled, smesu sipajte u plastičnu posudu i ostavite da se stegne u zamrzivaču preko noći, pa sutradan servirajte na uobičajeni način, u kuglama a ne na štapiću.

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

KRVAVI PIR 2001: Zašto je Nepalski princ pobio celu kraljevsku porodicu?
NISU MU dali da oženi ženu koju je voleo, a onda je počelo da se šuška da će mu oduzeti i pravo na presto.
12. 09. 2025. u 13:24
Komentari (0)