NAPRAVITE SAMI: Sladoledi od dinje i lubenice na štapiću
OSIM što su ukusne, lubenice i dinje sadrže vrlo malo kalorija.

Foto Shutterstock
Ove ukusne poslastice ubrajaju se u najzdravije namirnice, a najbolja stvar je što može poslužiti kao odlična baza za razne niskokalorične deserte.
Volimo je stavljati u salate, jesti samu ili kombinovati u koktelima, a ovog puta vam predstavljamo i u formi sladoleda na štapiću – koji možete jesti do mile volje, bez straha od nepotrebnog unosa kalorija i nezdravih šećera.
Potrebno je:
- 1/2 lubenice srednje veličine
- dinja
- 2 limete
- 100 ml vode
- 4-5 kašika smeđeg šećera
- 10 drvenih štapića za sladoled
Priprema sladoleda od dinje i lubenice
Stavite šećer u vodu i mešajte dok se ne rastopi, a potom umešajte isceđene limete. Lubenicu i dinju očistite od semenki i iseckajte ih na komadiće, pa zajedno izmiksajte u blenderu, sa šećernim sirupom. Prespite smesu za sladoled u kalupe željenog oblika i stavite u zamrzivač. Kada se malo stegnu, pažljivo ubacite drvene štapiće i ostavite da se dobro zaledi sladoled, najmanje četiri sata. Ukoliko nemate kalupe za sladoled, smesu sipajte u plastičnu posudu i ostavite da se stegne u zamrzivaču preko noći, pa sutradan servirajte na uobičajeni način, u kuglama a ne na štapiću.

AMERIKA BESNA ZBOG ODBIJANjA KIJEVA DA PRIZNA RUSKE TERITORIJE: Evo zašto su propali pregovori u Londonu
PREGOVORI o okončanju konflikta u Ukrajini, koji su trebali biti održani danas u Londonu na nivou ministara spoljnih poslova Velike Britanije, SAD, Francuske, Nemačke i Ukrajine, odloženi su nakon što su američki zvaničnici otkazali učešće.
23. 04. 2025. u 16:24

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TUGA NA RTS-u: Voditeljka Dnevnika slomljena, oprostila se od koleginice: "Mirno spavaj, neću te zaboraviti" (FOTO)
"MIRNO spavaj, a ja te nikada neću zaboraviti..."
23. 04. 2025. u 13:02
Komentari (0)